Olyan a Sikoly az MTV-n, amilyennek lennie kell: tini, buta és abszolút érdektelen

sikoly3.jpg

(S01E01) Az első epizód teljes 44 percében az járt a fejemben, hogy mennyire szánalmas is ez az egész, de aztán rájöttem, hogy mégis mit várhattam egy MTV-s sorozattól, ami nyilvánvalóan ugyanazoknak a felszínes és buta amcsi tinédzsereknek szól, amilyeneket a képernyőre vitt. Könyörgöm, ez konkrétan a Laguna Beach két liternyi művérrel és egy kis késeléssel...

sikoly2.jpg

A sztori adott, a Sikoly-filmekből már mindenki ismeri: van egy kisváros és évtizedekkel ezelőtt volt egy sorozatgyilkos is, ám most lesz valaki vagy valakik, aki(k) elkezdi(k) majmolni, természetesen maszkban. Ezúttal is egy "baráti" társaság életét követhetjük nyomon, azon belül is egy lányét.

Viszont amennyire működött a sztori a filmekben, olyannyira bukik el minden egyes minutumban az MTV-n. A zenecsatorna ugyanis a saját szellemében alkotta meg a sorozatot, azaz kínosan lebutította, csapott hozzá egy kis trendit, na meg tökéletesen kidolgozott testű és bombázóra formált tizenhat éveseket is (jajj, még a tanárbácsi is szívtipró, ne vicceljetek), akik két Facebook-poszt között néha felhúzzák a szedett szemöldöküket (mármint a fiúk) és megneszelik egy múltból építkező mészárlás potenciális újravalósítását.

Az egész csak buta. Nincs jobb szó rá. Rich white kids' problems.

Ugyanakkor el tudom képzelni, hogy az MTV tizenéves célközönségének rettegését ezekkel az olcsó ijesztgetésekkel és kiszámítható történésekkel talán még meg lehet alapozni. Ám azok a huszonévesek, akik a körmüket rágták akkor, amikor az okostojást hogy-hogy nem le akarták húzni a tó mélyére vagy amikor majdnem rátámadtak a garázsban a gazdag picsára (aki a színészi képzettségét biztosan egy kényelmes bőrbútoron szerezte), nézessék meg magukat egy pszichológussal.

sikoly4.jpg

A Scream-sorozat sajnos langyos és unalmas. A színészi alakítás még a Harper's Island-ben tapasztaltaktól is gyatrább, a sztorivonal érdektelen. Tízből kilenc néző pedig biztosan nem bánta volna, ha a gyilkos az epizód végére elvágja minden addig felvonultatott szereplőnek a torkát.

Ja és még valami. MÉGIS KINEK A KEZE MUNKÁJA EZ?! Ebbe a sorozatba sem hivatásos színész, sem hivatásos maszkmester nem kellett?

sikoly1.jpg