Kim Fields egy hatalmas mellényúlás volt

rhoa2.jpg

Már a negyedik epizódnál tart a The Real Housewives of Atlanta nyolcadik évada, ami NeNe Leakes, azaz Szörnyella de Frász távozásával sem lett kevésbé izgalmasabb, csak éppen nem sikerült akkora nagyágyúval pótolni őt, amekkora ő maga volt.

Kim Fields érkezett a helyére, aki egyet jelent egy vasárnap délutáni szunyával. Ő csak egy szimpla háziasszony, vagy még annál is szimplább: nincsenek barátai, nem csináltatja meg a körmeit és a haját hetente, s nem él társasági életet sem, hanem a családjával tölti minden szabad idejét. Ha buliról van szó, ő abszolút diszfunkcióra van kapcsolva, alkoholt sem iszik, s könyörgöm, Kenya hajópartijára otthonról hozott magának nassolnivalót és könyvet, amit képes lett volna olvasgatni, ha a többiek nem rántják ki a kezéből. Mindezt a The Real Housewives forgatásán! Nos, úgy tűnik, hogy még egy olyan sokat látott, a reality műfajában igencsak tapasztalt csatorna, mint a Bravo is tévedhet, ha arról van szó, hogy ki tehet egy műsort még érdekesebbé, hiszen Kim Fields minden, ami egy valósághős nem: unalmas, szürke, kerüli a konfliktusokat, inkább introvertált, cuki és átlagos. Túlságosan low profile-ban nyomja az életét ahhoz, hogy az bárkit is érdekeljen.

A stáb minden évadban elrepíti az asszonyokat valamilyen egzotikus helyre, hogy a pálmafák között folytathassák azt a balhét, amit a felhőkarcolók között elkezdtek, s ezek az utak csak felnőtteknek szólnak, a szereplők gyerekei Atlantában maradnak... na de nem Kim gyerekei! Ő ugyanis mit csinált? Kikötötte, hogy kettőnél több napot nem hajlandó a családja nélkül eltölteni, így őket is vitte magával Jamaicára. Ez persze cuki, év anyukája meg minden, de akkor mégis mit keres a The Real Housewives of Atlanta csapatában? Hét évad ment le eddig, tudnia kellett, mibe vág bele. Külső forgatások vannak, alkalmanként külföldön, az ilyesféle munka egyszerűen megkívánja azt, hogy társaságkedvelő legyél, mert csak így fogsz kapcsolatokat létrehozni és interaktálni másokkal. Kim ezt nem teszi. Biztosan nem marasztalják majd a következő évadra, állítólag a stábnak is kivan a töke vele.

rhoa3.png

Ezért is jó, hogy visszahívták Shereé-t, aki korábban már négy évig erősítette a csapatot. A pletykák szerint a stábnak pontosan Kim használhatatlansága miatt volt szüksége rá, hiszen a soha be nem fejezett Chateau Shereé háziasszonya mindig is tudta, hogy miként kavarja a szart és ugrassza össze szereplőtársait. Kenya ügyesen magára is haragította újdonsült szomszédját - csakhogy még több relevanciát nyerjen a műsorban, mert sok sztorival ő sem rendelkezik egyelőre -, s Shereé majdnem meg is tépte Cynthia partiján, de később tisztázták a nézeteltérésüket és úgy tűnik, hogy Kenya nemcsak vele, hanem mindenkivel jóban van. Egyelőre.

rhoa4.jpg

Ez nem mondható el Cynthiáról, aki öt év fotoszintetizálás után végre tényleg érdekes karakter lett, ám ez is csak annak köszönhető, hogy a férje valószínűleg megcsalja, s most áll a bál. Talán ez az egyetlen "real-life" dráma eddig, a többi konfliktus viszont csak buta és szükségtelen. Mivel alapjában véve nem lenne sok konfrontáció az asszonyok között, viszont a dráma mindenképpen kell, ezért már a legkisebb dolgokon is képesek egymásnak menni, szó szerint. Például Cynthia azért kapott össze Portiával (aminek végül fizikai erőszak lett a vége) mert félreértette egy szavát, s hiába mondták neki a többiek, hogy baszki, egész nap "lebitcheztétek" egymást játékosan, ez most miért különbözött az eddigieknél, Cynthia hajthatatlan volt. Nagyon a műsorban akar maradni, na. Ha nincs igazi, mély konfliktus, amilyeneket egyébként már megszokhattunk a The Real Housewives szereplőitől, akkor ideje volna lecserélni őket, hogy ne menjünk át komplett trashbe, s következő alkalommal ne azért kaparják ki egymás szemét, mert véletlenül kiborult Cynthia méregdrága terítőjére egy pohár bor.

Phaedrának és Portiának nincs sztorija. Az előző évadban Phaedra férje börtönbe vonult és azzal is megvádolták, hogy megcsalta őt, ám a viharfelhők elvonultak és magukkal repítették mindazt a bőrt, amit Phaedráról sikerült lehúzni. Nincs több. Portia meg épphogy beújított egy tíz évvel fiatalabb baráttal, máris szétmentek, bár bűzlik az egészről, hogy csak a show kedvéért voltak együtt. Shereé-ben van minden reményem.

The Real Housewives of Atlanta 8. évad - Minden hétfőn a Bravo műsorán!