A vér nem válik vízzé, de jót szórakozunk, ha mégis

A Survivor játékosai.png

Ha az Egyesült Államokban élnék, már évadokkal ezelőtt jelentkeztem volna a Survivor-be (igaz, akkor John Cochran biztosan elhalássza előlem a fődíjat). A műsor a (kompetitív) reality műfajának könyv szerinti definíciója, egyszerűen nem találsz ma jobb valóságshow-t a tévében.

Ez pedig már a huszonkilencedik menet, egyben a második Blood vs. Water formátum, melynek értelmében családtagok és párok ütik arccal a sárba egymást az egymillió dolláros főnyereményért. A koncepció egy évaddal ezelőtt is működött, bár akkor elmaradtak azok az igazi árulások és családi hátba szúrások, amikért (mondjuk meg őszintén) eleve létrehozta a CBS a formátumot. Remélem, idén kapunk néhányat, egy nagyot legalább mindenképpen.

Tavaly a tesók (Aras és Vytas) voltak a kedvenceim. Talán a könnyű azonosulás miatt, hiszen nekem is van egy öcsém, s a ki a jobb-szindróma a mi életünket is végigkísérte. Az új évadra is beválogattak egy testvérpárt, viszont Drew és Alex egyelőre S21Fabio-klónként szerencsétlenkednek a tengerparton. Ostobák, pojácák, az agyuk is mosható, így majd biztosan felkapja valaki a hátukra őket (ahogyan ez lenni szokott), csak hogy kiböfögtesse velük az éppen aktuálisan vágódeszkán vergődő játékostárs nevét a szavazóurnánál.

Val és Jeremy (a házasok) meghatározó szereplői voltak az évadnyitánynak, hiszen kettejük kapcsolatát tette próbára legelőször a játék. Folytak is a könnyek a férfiból, amire talán túl sok vágóképet is fecséreltek, de az asszony ellensúlyozott, őt nem törte meg semmi. Neki talán még otthon sikerült realizálnia, hogy hova is jelentkezett.

Aztán itt van Josh és Reed, a sztereotip buzipár, amivel már a tököm ki van (én is buzi vagyok, ezért offenzív), de idővel talán majd rámnő Josh. Mindig van valaki, akiért úgy hullanak a törzs tagjai, mint a magányos negyvenesek Vastag Csabáért, ezúttal pedig ő került ebbe a veszéllyel teli helyzetbe, kíváncsian várom hát, mit alakít.

A nagy karakterek viszont még nem bújtak ki a homokból, bár nyilvánvaló, hogy Jeremy szeretne egy lenni közülük. Mindig van egy középkorú férfi a játék elején, aki máris maga alá akarja hajtani a támogatókat, s néha sikerül a játék végéig húzni (S28 Tony), de a legtöbb esetben csúnya bukás követi az alfahímkedést. Remélem, most is így történik majd, mert jó esély van rá, hogy Jeremy lesz a megtört hősszerelmes.

A karakterek kibontakozása mellett az izgalomra is várni kell még. Félreértés ne essék, abszolút korrekt nyitány ez műfaji viszonylatban, viszont a Survivor-univerzumban láttunk már jobbat is.

Survivor: San Juan del Sur - Blood vs. Water - Szerdánként a CBS-en!

Címkék: kritika cbs survivor