Szociopaták barátságától hangos a Farm

farm5.png

Mivel a Farm napi reality, nem akartam messzemenő és potenciálisan hamis következtetéseket levonni az első adásból, így nem is írtam róla. Péntekig egyébként nem is hittem volna, hogy kitartok a műsor mellett, mert unalmasabb volt, mint egy képzeletbeli ValóVilág-spin-off VV7 Robinnal. A megszeppent farmerek elfelejtették, hogy tévébe szerepelni megy az ember, nem pedig a sarokban fetrengeni. Hajlamosak elbazsalyogni a konfliktusokat, az elején nagyon lámpalázasak voltak, a kiválasztás pedig kész katasztrófa volt. A párbeszédeiket hallgatni olyan, mintha egy csoport szuahéli próbálna magyarul beszélni. 

Az sem tett jót a műsor dinamikájának, hogy a gyermeteg és bolondos aláfestő zenével telecukiskodott összefoglalókban csak arra pazaroltak el kb. negyedórát, hogy lássuk, mennyire nem megy Márknak, az elvileg piperkőc modellnek, a gyakorlatban inkább csak fésűmániás informatikusnak a favágás, majd Gergő zengett szerelmes ódákat a kutyájáról tíz percig. Akció meg sehol. Aztán az ötödik részben ez a csendes mohikán elkezdett jóízűen kurvaanyázni, miután Dani elküldött mindenkit a picsába és máris felizzították az altató légkört. Ezután világossá vált, hogy a jó és a rossz összecsapása határozza majd meg az elkövetkező napok történetét.

farm3.png

Dóri, Gergő, Sándor és Norbi a jók oldalán küzd a sötétség erőivel, azaz Danival és Attilával szemben, akiket Márk, Laura és Cintia segít mindenben. Nem meglepő, hogy Attila és Dani egymásra találtak, hiszen a többiek lényegében kiközösítették őket, amit a kisebbségi komplexusukból eredő szociopata személyiségüknek köszönhetnek. Minden műsorba kell egy (vagy lehetőleg több) főgonosz, aminek a szerepét ők itt ketten viszik: az egyik egy baukóévásan ordenáré paraszt, aki képtelen összetett mondatokban kifejezni magát, a másik meg egy hasonlóan erőszakos, tipikusan vidéki negyvenes suttyó (vidéken nőttem fel, ismerem a típust), aki részegen csöcsörészi a kocsmáros gizikét és egy pszichiáter már rég beutalta volna a Szent Imrébe.

Habár a megfáradt és a jelentkezését mára biztosan megbánó Sándor feladata lett volna rendezni a társaság és Attiláék viszonyát (legalábbis Szilveszter gazda szerint, aki szépen keveri a szart), a heti gazda (szerencsénkre) inkább olajat öntött a tűzre és kirobbantotta a várva várt vitát, melynek során ugye Gergő majdnem állkapocs nélkül hagyta Danit. A két tábor dominanciáért vívott harca elkezdődött, ma már arról is megszavaztatja Attila a népet, hogy Gergő kutyája kint aludjon-e vagy sem, így ezek a sekélyes, iskolaudvari erőfitogtatások hamar mély konfliktusokká nőhetik ki magukat. A dominanciát pedig nem lesz nehéz kivívni Márk- és Vivi-féle birkák felett, akiket a való életben is arra használnak, hogy diktatúrákat építsenek ki velük, mert ide-oda tologatható személytelen bábuk.

farm1.png

Itthon is bevetettek már olyan reality-karaktereket, akiket a nemzetközi gyakorlatban szinte minden ország alkalmaz (például ikreket), s végre mi is megkaptuk A Terhes Nőt Tina személyében, bár két nap múlva feladta a játékot. Sanya és Dia szarik mindenkire, ami erősen gátolhatja, hogy kialakuljon a sztorivonaluk, s egyelőre Brigi és Heni sem alkotott nagyot. Norbiban látom a közönség-favoritot, ő lesz a tisztességes-becsületes munkás deréklegény.

farm4.png

Mint azt sejteni lehetett az Éjjel-nappal Budapest-ből való távozása után, Nádai Anikó műsorvezető lett, a Farm-ot A konyhafőnök-ben bemutatott, majd a Celeb vagyok-ban továbbfuttatott Fördős Zével vezeti. A feladathoz viszont sem orgánumuk (Zé egyenesen pösze), sem karizmájuk, sem pedig egyéniségük nincs. Tulajdonképpen ugyanúgy vagyok velük, mint Horváth Évával: elhiszem, hogy kedves figurák és hogy felhívják nekem a mentőt, ha éppen előttük kapok szívrohamot, de nem műsorvezetők. Egyszerűen csak nem azok. Gondolom túl nagy kérés lenne Jeff Probstot tanítani az órákon (mert hát vesznek órákat, ugye?).

farm2.png

Farm - Minden hétfőtől szombatig 18:55-kor az RTL Klub műsorán!