Teljes, de nem hibátlan a Rising Star döntőseinek mezőnye

rising48.png

Kicsit megkéstem a legutóbbi Rising Star kivesézésével, de ne higgye senki, hogy elkedvtelenedtem volna. Meglepően tapasztaltam, hogy Feke Pál tahóskodása elmaradt (sőt, meg sem szólaltatták az adás elején), Mező Misi pedig nem akarta téríteni a versenyzők hitét. Az adás így tényleg az énekesek miatt maradt emlékezetes.

rising47.png

A kubai hobbizenészek és a Sárközi-testvérek párbajával indult a műsor, melynek végeredménye abszolút várható volt. Benny és Michel képtelen lett volna megújulni és mást mutatni hétről-hétre, s azt a 28%-ot is csak a faluszéli kocsmák művész urainak köszönhették. Kisfilmjükből viszont kiderült, hogy ha nincs is tévés értékük, az asszonyt simán be lehetne rakni egy VV-be, mert úgy örült a kamerának, mint aki lepippantotta George Clooney-t.

A Sárközi-testvérek előadása közben azon gondolkodtam el, hogy mi lesz, ha Lili majd szólókarrierbe akar kezdeni és az egyébként is csak a nagymamák szívmelengetéséért mellette tartott Józsinak mennie kell. Mert hát Lili hangja kétségkívül versenyképes, Józsival viszont nem lehet sokat kezdeni.

rising49.png

Szabó Anita és Heiser Ádám párbaja következett és egy egészen meglepő végkifejletben tetőzött. Az énekes hamburgeres ugyanis kiesett, akinek kormos hangja az egyik legegyedibb női hangnak számított a versenyben. Heiser (akit egyébként tök jól kikupált a fodrász, bár sajnálom, hogy szakállának inkább tokarejtő, mintsem esztétikai funkciója van) egy balladát kapott, s szépen fel is öltözött hozzá, az úriemberkedés pedig megtette a hatását és aláásta Anita álmait. Kár, neki szurkoltam pedig.

rising50.png

Gondi Helénnél és Orsovai Renátánál legalább annyira nyilvánvaló volt, hogy ki fog elbukni, mint a Tarsoly Arnold-Czibi Norbert párosításnál. Ahogy nőttek a százalékok, annyira reményvesztettebben figyelte Renáta a rivális dicsmenetét. Viszont őt sem érheti komolyabb kritika, nekem most sikerült először komolyan vennem, nagyon jól teljesített.

rising51.png

Az est első botrányos párbaját (mert volt egy másik is) a Jimmy-rajongó Peter Srámek és az Instagram-meghallgatásról bejutott Fórizs Olivér kezdte. Peter egy nagyon olcsó figura, akit művházas fellépéseken és Jimmy-idéző szekták körein túl egyáltalán nem tudok elképzelni. Nem tudom, mi az benne, amiért rajongani lehet, s azt sem tudom, mit beszél (de hát nyilván ez a lényeg, ugye). Tud énekelni, de nem mindegy, hogy Fórizsolivéresen rádióbarát módon, vagy pedig úgy, mint egy kiherélt mókus. 78%-kal legyőzte Fórizs Olivért, akinél 72%-on állt meg a mutató, s még annyira sem tellett tőle, hogy egy kis alázatosságot mutasson pusztán versenytársa tisztelete miatt, hiszen úgy hurrázta véresre a stúdiót, mintha az élete múlt volna rajta.

Király Martina és Udvarias Anna számomra abszolút irreleváns, felejthető indulók. Anna ráadásul túlértékelt, aki egy helyes szólamot sem tudott kiénekelni a párbaj során, Martina hangszíne pedig olyan, mintha egy bizonyos szintre programozták volna és sem kevesebbet, sem többet nem tud annál. Anna jutott tovább 67%-kal.

rising46.png

És akkor jöjjön a már beharangozott, gigabotrányos párbaj, amivel megint csak sikerült felgöngyölni a drámát a show végére. Történt ugyanis, hogy a tinédzser apuka és a dallamos takarítónő csatájában utóbbi maradt alul, pedig tagadhatatlanul leénekelte ellenfelét. Mráz Anita kiesése felrobbantotta az internetet, csupán két százalékkal maradt le a párbajt megnyerő Ádám Krisztiántól, aki 74%-ot kapott. Követeljük vissza Mráz Anitát!

A Rising Star már korábban megismert hat döntőséhez tehát ők csatlakoztak:

  • Sárközi Lili és Józsi
  • Heiser Ádám
  • Gondi Helén
  • Peter Srámek
  • Udvarias Anna
  • Ádám Krisztián

Holnap már az első élő döntővel kezd a műsor, ami a TV2 ígéretei szerint meglepetésekkel lesz tele. Talán visszakapjuk Mráz Anitát?

Rising Star - Minden vasárnap élőben a TV2-n!