Kinyírtak egy főszereplőt a Walking Deadből? - Pro és kontra

twd1.png

A The Walking Dead hatodik évada szokatlanul izgalmasan és akciódúsan kezdett, a legutóbbi részben pedig egy bizonyos jelenet után olyannyira a földhöz vágott, hogy hosszú percekig beállt az állkapcsom. Könnyen lehet ugyanis, hogy a harmadik epizód képsorain az egyik legmeghatározóbb karaktertől vettünk búcsút, de talán nem minden bélcafat a zombik markában azé, akiének hisszük. Mi történt valójában?

A tovább mögött CSAK SPOILER!

twd2.png

Glenn meghalt. Vagyis nem. Vagy mégis?

Rickék és Alexandria lakói megpróbálják elvezetni a zombihordát a közösség közeléből, de persze a tervüket keresztülhúzza az a szervezett huligáncsoport, akik Rickék távollétében megtámadják Alexandriát. A támadás nagy zajjal jár, egy kamion dudája be is ragad a "városfalnál" és elkezdi odavonzani a már kacsasorba állított zombikat. A csapat szétszéled: van, aki a bajbajutott Alexandriába igyekszik vissza, mások megpróbálják útvonalon tartani a hordát, Glenn és Michonne pedig igyekeznek biztonságba helyezni néhány sérült alexandriait. Persze egyik nagy karakter dolga sem könnyű, főleg Glenné, aki végül Nicholas-szal ragad egy zsákutca végi szeméttároló tetején, miközben tengernyi zombi kapálózik fel értük. Nicholas-ról már az epizód kezdetétől fogva sejteni lehetett, hogy nincs sok adásideje hátra, s a szemetesen állva végleg meg is borult: üres tekintettel figyelte Glenn-t, megköszönte neki az eddigieket, majd fejbe lőtte magát. És itt jön a csavar, a váratlan fordulat, az epic bamm, az évad talán legmeghatározóbb másodpercei: ahogy Nicholas lerogyik a földre, Glenn is vele zuhan, s a következőkben azt látjuk, ahogyan a zombik darabokká tépik mindenki kedvenc pizzafutárját.

De vajon tényleg Glenn beleiből falatoznak a zombik vagy csak durván megvezetnek minket a készítők? Sokan - köztük én is - még mindig nem hisznek a halálában, így összeszedtem a prokat és kontrákat, majd döntsétek el ti, hogy végleg kiírták-e a sorozatból Glenn-t vagy sem.

Pro: Glenn meghalt, move on

  • Glenn és Rick utolsó rádiótelefonos beszélgetése erősen hajazik az elsőre (még az első évadból).
  • "Thank you" - ezek Nicholas utolsó szavai Glenn-hez, mielőtt fejbe lövi magát. Talán így köszönt el a stáb a színésztől.
  • Glenn-t igenis kibelezték: nem feküdt rajta Nicholas, s ő maga is jajveszékelt.
  • Még ha nem is Glenn-t belezték ki, az biztosan kizárt, hogy akkora zombitömegből élve kijusson. Később majd jól odavánszorog élőhalottként Alexandria falaihoz, Maggie meg majd elsiratja egy negyedórán keresztül és végül megadja neki a kegyelemdöfést. Kép elsötétül, season seven is coming next October.

Kontra: Glenn nem halt meg, az egész csak kamu

  • Amikor Glenn-t "szétszedik" a zombik, a mellkasa szokatlanul nagynak tűnik és hacsak nem ütött be hirtelen a szteroid, amit Maggie elől titkolva szúrt be magának a csendes alexandriai éjjeleken, akkor feltételezhetjük, hogy Nicholas fekszik rajta.
  • Ezt a feltevést erősíti a pozíció, amiben földet érhettek: Glenn Nicholas hulláját tartva zuhant le, tehát először ő eshetett háttal a földre, majd rá a mellkasára Nicholas.
  • Hacsak nem nyomott az egyik zombi légpumpát Glenn seggébe, akkor nem létezik, hogy a mellkasából máris a vékonybelet szedik ki a zombik, márpedig a képsorokon ezt teszik. Viszont ha Nicholas fekszik rajta hassal, akkor belőle simán szüretelhetnek.
  • Mivel senki sem volt tanúja Glenn "halálának", így eltűnése egy teljesen új sztorivonalat adhat az évadnak: Maggie nem hiszi el, hogy szerelme halott, így az évadzáróig/félévadzáróig (amikor vélhetően kiderül minden) nem tudja feladni a reményt, Rickkel felderítő útra indul; talán azt hiszik, hogy az Alexandriát megostromlók fogságába került és így tovább.
  • A haláljelenetek eddig egyértelműek voltak, gondoljunk csak Shane-re, Lorira, Bethre vagy Andreára. Sohasem kellett még egyszer megforgatnunk magunkban a látottakat, mert ezen főszereplők távozását mindig tiszta tényként tárták elénk, nem trükköztek sem a vágással, sem pedig a kameraállásokkal. Most viszont igen, így az egész olyan, mintha át akarnának verni minket.
  • Ami Magyarországon a Fear Fórum, az Amerikában a Talking Dead, ahol a színészeket sorozatbeli haláluk után mindig meghívják az aktuális epizód kibeszélésére. A Glenn-t alakító Steven Yeunt viszont nem hívták.

twd3.png