Ha valaha is visszatér a magyar Big Brother, a finnekét el kell felejteni

Ez itt a finnországi Big Brother 2012-es beköltözése:

Ez pedig a finálé:

A műsorvezető-páros olyan, mintha egy jótékonysági estet vezetne, a beköltözőshow-ban látott elsietett házbejárás pedig egyszerűen csak szánalmas volt (tessék példát venni Davina McCall-ról). A játékosokról készült kisfilmek a világ legunalmasabb embereinek mutatták be őket, s az is hülyén jött ki, ahogyan keresztül-kasul adták le azokat a legigénytelenebb képi megoldásokkal. Az pedig már csak hab a tortán, ahogyan az első csorda pózolt a kameráknak, amikor bevonultak a stúdióba, ami egyébként kicsi és jellegtelen. Az egész olyan, mintha a 2000-es évek elején készült volna.

Ez tényleg elég a finn tévébe?! Az egyetlen pozitívum ebben az egész száraz, szakmaiatlan, feszültségtelen, dinamikátlan, érdektelen és unalmas megvalósításban, hogy legalább sikerült egy tökéletes főcímet csapniuk hozzá.

Amikor tavaly a SuperTV2-n el akarták indítani a Big Brother 3-at, sejteni lehetett, hogy a finn és az angol verzióról vesznek majd példát hozzá, s akkor ez a 2012-es számított a legfrissebb finn szériának. Szinte biztosak lehetünk abban, hogy Dirk Gerkens vezérigazgatósága és Andy Vajna pénze mellett a TV2 hamarosan bele mer majd fogni egy napi reality-be is, s ha ez a Big Brother 3 lesz, akkor a finn szériához legalább annyi köze se legyen, mint egy konyhás néninek a gourmet kajához.