Milyen spin-offokat bírna még el a The Walking Dead?

Mivel egyáltalán nem biztos, hogy a Fear The Walking Dead volt az egyetlen spin-off, amit a The Walking Dead kapott, ötleteltem, miről szólhatna egy harmadik zombisorozat.

The Walking Dead: The Begginings

Úgy volt, hogy a Fear The Walking Dead lesz az a sorozat, amiben a zombijárvány kitörésének körülményeit mutatják be, s hogy majd kiderül, miként kezdődött el az apokalipszis. Nem derült ki, a járvány felismerése csak az első két-három epizódot töltötte ki, a többiben pedig már javában ment ugyanaz a túlélés, ami a The Walking Dead alapját is képezi, tehát adja magát a dolog, hogy ha kell még egy zombisorozat az AMC-nek, akkor az szólhatna a világvége legelejéről, amiben orvosok, kutatók és rendőrök a főszereplők. Legyen benne nyakig a Fehér Ház is, a politikusok próbálják visszafogni az információt a néptől, néhányuk igyekezzen ebből is hasznot húzni az emberek kárára, s legyen egy civil vagy egy orvos, aki valahogy tudomást szerez erről az egészről és úgy érzi, valamit tennie kell. Egy ilyen sorozattal viszont két gond lenne: egyrészt kifulladna két évadban, mert hát meddig lehet nyújtani a tésztát, amíg el nem szakad, másrészt pedig potenciálisan elvenné a lehetőségeket a The Walking Dead és a Fear The Walking Dead elől, hiszen azoknak is menniük kell valamerre. Noha Rickék most megint egy kormányzó-féle bullshitbe tartanak, valahol végződnie kell a történetüknek.

The Walking Dead: Europe

Na ezt például tuti az angolokra bíznám, mert a Black Mirror, az Utopia és jó néhány katasztrófafilm óta tudjuk, hogy kurva jól bánnak az apokalipszissel. Sokan felvetették már, hogy európai viszonylatba kellene helyezni a sorozatot, s az európai szett mindenképpen frissítene a franchise-on, mert a mi szereplőink sokkal nehezebben tudnának fegyvereket szerezni, a különböző kormányok és nemzetiségek különböző módját választhatnák a túlélésnek, a földrajzi közelség miatt változatosabb terepeken mozoghatnának, viszont lényegében ez is a túlélésről szólna, mint a már meglévő két spin-off.

The Walking Dead Generation

Eléggé tinisorozatosan hangzik a cím, de valójában tényleg szólhatna a második generációs túlélőkről a jövőben, néhány évtizeddel a járvány kitörése után. A szereplők felderíthetnék, hogy mi is történt a születésük előtt vagy után, ha már elődeik a TWD-ben és az FTWD-ben nem tudták. Viszont biztos vagyok benne, hogy ez a sorozat is elmenne abba az érzelgős irányba, amibe a TWD és konkrétan egy poszt-apokaliptikus Dawson's Creek-et kapnánk itt-ott megspékelve egy-egy új kormányzóval fiatalabb kiadásban.

Stories of The Walking Dead

Ha már annyira felkapott manapság az antológia műfaja, miért ne csinálhatnának egyet az AMC-n? A Flight 462 legalábbis bebizonyította, hogy tud érdekes lenni egy ilyen, a többi sorozattól elszigetelt történet is. Évadonként 8-10 epizód elég lenne ahhoz, hogy egy intenzív és dinamikus történetet meséljenek el bárkivel a világ bármely pontján, a zombiapokalipszis közben. Feldolgozhatná, ahogyan egy turnézó rockbanda koncertjét szétvágja egy zombihorda, s hamar rájönnének, hogy nem a kokótól képzelődnek, felpattannának a turnébuszra, nem akarnák hátrahagyni az értékeiket és vagyonukat, nincs nő, nincs drog, nincs rock'n'roll, mi a faszhoz kezdjünk most, még Charlie-t, a menedzsert is bezabálta egy zombi. De szólhatna egy atomerőművet ért csapásról, egy karanténba helyezett társasáház lakóiról vagy fősulisok spring break-jéről, akik lemennek Cancúnba és shit gets real.

A The Walking Dead hatodik évadát 13 millióan, a Fear The Walking Dead legutóbbi hét részét pedig 5 millióan látták, tehát annak ellenére, hogy mindkét sorozat sztorija haldoklik (na jó, a TWD-é sokkal jobban), a nézők még mindig kitartanak mellettük. Egy második spin-off simán elérné az FTWD számait, de ha nem lenne képes alternatívát nyújtani mellette, akkor két évad múlva gyorsan megbukna.