Feleségből cellatárs? Kezdett a RHONJ hatodik évada

bnewjersey.png

[S06E01-E02] Új feleségek és új dráma. Kezdett a The Real Housewives of New Jersey hatodik évada.

A franchise atlantai kiadásának hatalmas rajongója vagyok, így arra gondoltam, hogy mi lenne, ha lezsibbasztanám magam egy újabb háziasszonyos drámával. Hét műsorból áll a franchise, s mivel a washingtoni változatot egy, a miamit pedig három évad után kaszálták el, Wendy Williams véleményére alapoztam a döntésemet. Ha a világ egyetlen olyan tévés produkciójának műsorvezetője, ami el tudja nekem adni a celebeket és a bulvárhíreket, Atlanta mellett a New Jersey-kiadásról beszél a legtöbbet, akkor arra bizony hallgatnom kell és berendelni azokat az olasz feleségeket. Hónapok óta daráltam, most pedig elérkeztem a legújabb, hatodik évadhoz, ami nemrég kezdett a Bravo-n.

Ők az új feleségek

A franchise egyértelmű sztárja, Teresa Giudice persze a szereplőgárda része maradt csakúgy, mint sógornője, Melissa Gorga.

Caroline Manzo egészen a kezdetektől erősítette New Jersey csapatát, viszont a Bravo spin-offban szeretné folytatni vele a munkát, így hamarosan láthatjuk saját reality-jét Manzo'd with Children címmel. Húga, a második évadban búcsúzó Dina Manzo viszont itt van újra, akivel már évek óta nem beszél. Ő Teresa barátnőjeként és a spirituális világ földi nagyköveteként terjeszti majd a zent, amikor két háziasszony éppen fakanalat tör egymás parókáján.

Jacqueline Laurita nem generált már sok drámát az ötödik évadban, inkább a kisfia autizmus elleni harcából állt története. Egyes pletykák szerint viszont sógornője, Dina Manzo (igen, ez egy ilyen belterjes cucc) nem akarta őt viszontlátni a műsorban. Akárhogy is van, őt váltja a mellrákból kigyógyult Amber Marchese, aki folyamatosan kontroll alatt akarja tartani magát és a környezetét is. Tisztaságmániás, tele van rigolyákkal és tekintélyt parancsoló. Karácsonykor arra tanította a gyerekeit, hogyan hagyják el a házat, ha egy gyertya lángja elszabadul és anyu, apu "a hálóban fekszik, mint két pirítós". Priceless.

Minden idők egyik legunalmasabb reality-szereplőjét, Kathy Wakile-t is leváltották, így remélhetőleg nem kell már beletekernem a műsorba többé. Ikrek érkeztek a helyére, az elvált Nicole Napolitano és a férjezett Teresa Aprea. Mindketten tűzről pattantak és a társaság lelkei, viszont agyi kapacitásuk vetekszik egy tál bolognai spagettiével. Ők azok a típusok, akik talán még neki is mennek a ribancnak, ha az egyszer is forgatni meri a szemeit rajtuk. Mindenesetre kíváncsian várom, miként ássák alá még jobban az amúgy is "Amerika hónaljának" gúnyolt New Jersey hírnevét.

A bűnöző, akit sajnálni kell

Érdekes, hogyan akar a Bravo hőst csinálni Joe és Teresa Giudice-ból. Mindaddig, míg be nem börtönözik őket, elvileg el kéne morzsolnunk egy-két könnycseppet, hiszen milyen megindító az, amint egy szerelmes pár, egy apa és egy anya a karácsonyfánál beszélgetnek a lehetséges sötét jövőről, miközben a gyerekek körülöttük rohangálnak... Valóban?

A legvisszataszítóbb jelenet az volt, amikor Joe kiállt az ötven fős családja elé és beszédet mondott, hogy ő bizony küzd és harcol a gonosz erők ellen, belekapaszkodva a beszédét követő vastapsba. Remélem, hogy ha a szereplőkben nem is, a nézőkben azért felmerül a gondolat, hogy a rendőrség nem csesztetné ezt a fáradhatatlan olasz Herkulest, ha semmit sem követett volna el. Vajon  a soron következő epizódokban ki fogja-e végre mondani valaki, hogy Joe Giudice nem érdemes semmiféle méltatásra? Hiszen aki családfenntartóként bűnözik, az vagy nem szereti igazán a családját vagy legalábbis nem annyira intelligens, hogy felfogja, egy bizonyos ponton minden bűnöző lebukik. Amikor pedig édesapa vagy, akkor az nemcsak rád nézve kellemetlen.

A házaspár egyébként a vállalkozásuk csődjénél ügyködött valamit feketén, idén márciusban adócsalásért el is ítélték őket, így annak következményeit talán az évad felénél fogjuk látni (mivel a forgatási idő hat hónap és decemberben kezdték). Online értesülések szerint Joe-t biztosan elítélik majd minimum három évre, Teresa pedig másfél-két év közti börtönbüntetésre számíthat.

A gyerekek a szülők tükrei

Míg a négy Giudice-csaj között mindenféle lánytípus megtalálható és fele annyira sem mennek az ember idegeire, mint a franchise legtöbb gyerekszereplője, addig a többi feleség kölyke egyszerűen elviselhetetlen. A hétéves Adrianán például tökéletesen látszik anyja, Melissa nagyravágyása, hiszen a kis elkényeztetett fruska az "Utálom ezt az undorító, kicsi házat"-egysorossal alázta le az albérletet, amiben Gorgáék meghúzzák magukat az új villa felhúzása alatt (s persze mondanom sem kell, hogy abban az albérletben sem ötvenéves parketta van, amiért én fizetek itthon tízezreket).

A másik kis pöcs Teresa nagyobbik fia, Giovanni, aki egy rémesen együgyű vízfej. Nem akar főiskolára menni, s ezt a hasonlóan józan eszű szülei is jó ötletnek tartják. Inkább besegítene a családi vállalkozásban (két éttermük van), viszont az anyjáék máris a segge alá szeretnének rakni egy új éttermet, mely természetesen a 18 éves srác nevét viselné.

Szóval mit várunk a hatodik évadban?

  • A szuperelőzetes alapján lesz egy házasságtörős cucc.
  • lesz egy ribanctépés,
  • lesz egy bírói ítélet, amikor is összeroppan a Giudice-família
  • és Melissa beszarik, hogy mi lesz, ha férje már nem lesz gazdag anymore (tudni illik, belecsap a szemétgazdálkodásba)

The Real Housewives of New Jersey S06- Minden vasárnap a Bravo műsorán!

tumblr_n9sg7dUTUl1ql5yr7o2_500.gif