Grimm S04E01: Nagyot szólt az évadnyitány

grimm4.png

[Spoiler!] A sorozat folyamatosan fenntart egy alapfeszültséget, amit a Grimm-univerzum és a valós világ találkozásának lehetősége táplál. Ez a találkozás, jobban mondva ütközés, még sohasem volt ennyire közel: valahogyan legitimálni kellett egy volt FBI-ügynök lefejezését úgy, hogy előtte Reinard rendőrkapitányt is lelőtték, s mindez Nick, a Grimm házában történt macséték és szörnyenciklopédiák társaságában. Trouble-t elő is állította az FBI, de hazudnia nem sokat kellett, pusztán kihagyni azt a részt, hogy Reinard bájitalt hozott Nicknek, aki nem volt otthon, s mindeközben rálőtt egy rá vadászó alakváltó lény. A harmadik évadot ezzel az erős cliffhangerrel fejezték be, s most okosan megoldást találtak rá.

Többek között azt, hogy legyen az ügyben nyomozó FBI-ügynökök valamelyike is egy lény. Így újabb szálat kap a sztori, a dolog személyessé válik, s az ügynök munkájának nehézsége is hatványozódik, hiszen neki is meg kell majd küzdenie a világi igazságszolgáltatással és végrehajtással csakúgy, mint Nicknek a Portlandi Rendőrkapitányság nyomozójaként.

grimm3.png

Aztán itt van Wu őrmester, aki már találkozott egy lénnyel, s be is került az elmegyógyintézetbe. Viszont azóta is rémálmok gyötrik, s jócskán felkavarta, amikor helyszínelés közben belelapozott a szörnyenciklopédiába. Ezt felidézi Hanknek, aki már nem bírja nézni kollégája szerencsétlenkedését, s hajszálnyira van a rejtély felfedésétől. Wu idén még meglepődik, ebben biztos vagyok.

grimm2.png

Adalindnek köszönhetően Nick elvesztette az erejét, már nem látja a lényeket és nem Grimm. Ez további relevanciát ad a történetben Trouble-nek, aki momentán Portland egyetlen Grimmje, a lények által elkövetett bűntetteket csak az ő segítségével lehet hatékonyabban megoldani. Van rá esély, hogy Nick erővesztése a teljes évadot meghatározza majd.

grimm1.png

A Grimm írói és rendezői ügyesek. Egy ilyen sorozatot nagyon egyszerűen át lehetne vinni egy klisékkel teli, misztikus gagyiba. Ehelyett egy hihetően zavart, ám mesés világot tárnak elénk, melynek minden perce izgalom.

Címkék: sorozat grimm