Ki nyeri az X-Faktor ötödik évadát?

Kerestem, kutattam, s összegyűjtöttem egy kis statisztikát az elmúlt négy év X-Faktor-aiból. Lássuk!

x4.png

A csapatok általában a félidőre már kiesnek. Egyetlen bandának sikerült eddig továbbjutni: a lánykaszédítő ByTheWay a hetedik adást is túlélte tavaly, s egészen a fináléig húzta. Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy ha Bozsek Márk nem adja fel önként a versenyt, s nem hívják vissza őket helyettesítésként, akkor a fiúk a negyedik héten végleg elbúcsúznak a műsortól, hiszen akkor Csordás Ákos hazaküldte őket. A csapatok helyzete tehát mondhatni siralmas, a nézők idén is a Pálinka Republic-ot szavazták ki legelőször.

x6.png

A lányok helyzete már valamivel jobb. Négy év alatt estek már ki először, s lettek már finalisták is, így szinte megjósolhatatlan a szereplésük. Azonban győzni még egyiküknek sem sikerült. S mivel a tehetségkutatók nézői közül inkább a fiatal nők, illetve a kamasz lányok szavaznak aktívabban - ők pedig nyilván fiúkra, férfiakra -, így a már első héten párbajozni kényszerült Jakab-Péter Izabella, illetve Tóth Andrea sem számíthatnak bátran konfettizuhatagra és nézői üdvrivalgásra a finálé utolsó negyedórájában.

x5.png

A fiúk általában szépen teljesítenek. Négy évad alatt mindössze négy fiú vérzett el félidő előtt. A tavalyi évadot kivéve mindig feltűnt valaki a top 3-ban, Oláh Gergő pedig meg is nyerte a 2012-es szériát. A fiúk csoportja legfeljebb huszonnégy évesekből áll, akiknek többségét előbb-utóbb befogja a ragacsos tiniimádat, így teljesítménytől függetlenül gyűjtik a szavazatokat. Idén három Richárd és egy Benji tesz így, közülük simán kikerülhet az X-Faktor 2014-es győztese.

x3.png

A legbiztonságosabb helyzetben mégis a 25 éven felüliek vannak. A fiúkhoz hasonlóan közülük is csak négyen távoztak eddig félidő előtt, viszont három győztest is kitermelt csoportjuk. Vastag Csaba, Kocsis Tibor és Danics Dóra mind megnyerték saját évadukat, s már a verseny elejétől kezdve domináltak. Vastag Csaba kétszer, Kocsis Tibor egyszer, Danics Dóra pedig sohasem párbajozott, s szavazataikat tekintve mindhárman vezették a legtöbb adást.

Az idei X-Faktor-ból egy csapat, egy lány és egy 25 éven felüli már kiesett, így a mentoroknak kétfős csoportokkal kell nekitámadniuk a fiúk négyesfogatának, amit Alföldi Róbert vezet. Jelenlegi állás szerint fiú győz majd. Aztán meglátjuk.