A 10 legjobb Big Brother-főcím

10. Big Brother 6 Finnország (2010) - Egészen egyedülálló, alternatív és bolond grafikai megoldásokkal alkották meg ezt a főcímet. A zene és az illusztrációk is visszaadják a játékosok eseménydús életét, jobban mondva a cirkuszt, ami a házban zajlik.

9. Big Brother 2 Kanada (2014) - Egy tipikusan észak-amerikai főcím. A zene dinamikus, érezhetően egy szenzáció előhangja, s még nagyobbat üt, ha mellé még a közönség is acsarkodik.

8. Big Brother 7 Finnország (2011) - Egy újabb finn alternatív remekmű, mely újra történetet mesél el. A számítógépes játékok világából merítve mutatja be a lakók versenyhelyzetét és harcát a végső célig. Fantáziadús és ötletes. (Továbbá elvileg ezt a főcímzenét vettük meg a magyar Big Brother 3-hoz, ami hallható volt a beharangozó casting-videón is.) 

7. Big Brother 3 Svédország/Norvégia (2014) - A harmadik skandináv széria zenéje egy klasszikus, komoly hangvételű BB-rapszódia, amihez egy egyszerű elemekből álló, a házat logóba építő mozgókép párosul. A gumikacsa hápog, a "h" betűnél meg buli van.

6. Big Brother 5 Svédország (2011) - Ez a főcím is szintén a házon belüli életet dolgozza fel. Van fiú, akit végig csókolgatnak, mások pedig egymás seggét csapkodják a törölközővel. A végén pedig itt is megy a buli.

5. Big Brother 5 Finnország (2009) - A harmadik finn főcím a listán. Ez viszont sokkal sötétebb, sejtelmesebb és hidegebb társainál, s még a zene is olyan, mintha odaátról jönne. Nem csoda persze, hiszen a formátum szerint az ötödik évad Nagy Testvére gonosz volt.

4. Big Brother 9 Finnország (2013) - A lakók mindannyian egy megfigyelés részei, gyakorlatilag kísérleti állatok, amit ez a főcím tökéletesen szemléltet.

3. Big Brother 6 Dánia (2014) - Lendületes és fiatalos. A játékosok abszolút előtérbe kerülnek.

2. Big Brother 15 Nagy-Britannia (2014) - Akár úgy is fogalmazhatnék, hogy a második helyezett a mindenkori angol főcím, hiszen mára ez az egyik legikonikusabb intro a tévé világában. A zene az indulás, azaz 2000 óta változatlan. A vágás mindig gyors, az animáció változatos és tekintélyt parancsoló. Itt van mind!

1. Big Brother 10 Ausztrália (2013) - Nagyon nehéz volt egy győztest kihozni a végére, hiszen minden egyes videó egyedi és szórakoztató. Az első választásom mégis erre az ausztrál főcímre esett. Csillogó, grandiózus, egy tökéletes látványmunka. Preferálom, ha a főcímben szerepelnek a játékosok is, a "16 housemates, 1 winner, you decide" feliratok pedig nagyon működnek benne. A logó sokaknak ismerős lehet, hiszen a SuperTV2 már nyáron közzétette a magyar változatot, ami rendkívül hasonlít az ausztrálhoz (amit persze ők is a britektől vettek).