Megfejthették az American Horror Story következő évadának történetét

ahs1.png

Ryan Murphy, a sorozat kreátora, a napokban bejelentette, hogy minden évad kapcsolódik egymáshoz, s hogy minden évadban elrejtett nyomokat a következőre utalóan. Úgy tűnik, ez most egy kalap.

ahs2.png

A kalap mint motívum, a második és a negyedik részben bukkant fel eddig: kétszer papírpoháron, egyszer pedig egy étlap hátoldalán. Ryan Murphy be is vallotta, hogy ezzel mindenképpen utalni szeretne az ötödik évad történetére, viszont elutasítja az eddigi rajongói teóriákat (oké, nyilván), amik közül a legnépszerűbb az "Operation Top Hat"-elmélet.

Az "Operation Top Hat" nevű terepgyakorlat Alabama államában történt 1953-ban, egy évvel a Freak Show eseményei után. A kormány megbízásából az amerikai hadsereg titokban tesztelt különféle vegyi fegyvereket és anyagokat sugármentesítés céljából. Kísérleti alanyokat is használtak, s rajtuk tesztelték az éppen aktuálisan kifejlesztett anyagok hatását. A Huffington Post cikke szerint a történetet simán megspékelhetik földönkívüliekkel és a kormányt illető összeesküvés-elméletekkel is.

ahs3.png

Az első epizódban Jimmy atomrobbanást ábrázoló képek előtt elégíti ki a szexhiányos asszonyokat, ami egy újabb teóriát keltett életre. E szerint a nevadai Mercury városa lehet a következő évad helyszíne, ahol az 1950-es években nukleáris kísérletek zajlottak, többek között tesztrobbantások is. Mivel Nevadáról van szó, nem nehéz hát idekapcsolni az 51-es körzetet sem, amit a feltételezett, s kormány által erősen eltitkolt kísérletek, illetve UFO-jelenségek tettek híressé a második világháború után. Mivel az összes évad kapcsolódik egymáshoz, ezért a rajongók rámutattak arra is, hogy Peppert a második évadban a földönkívüliek rabolták el, így karaktere sztorit kaphat jövőre is. Kérdés, hogy több karakter is érintkezett idegen lényekkel, miért pont Peppert hoznák hát vissza?

Egy igazán fellegekben járó elképzelés is született már, miszerint a következő évad az űrben fog játszódni. Erre Elsa Mars neve és "Life On Mars" című produkciója engedett következtetni, viszont a többivel együtt Ryan Murphy ezt is kizárta. Annyit viszont hozzátett, hogy a történet szárazföldi és amerikai lesz.

Nagyon bízom egy ufós évadban, maga a téma már gyerekkorom óta érdekel. Viszont ellene szól, hogy az Asylum-ban már ellőtték az idegeneket és összefüggésbe hozták őket különböző kísérletekkel. A másik ellenérv pedig az időpont. Az első és harmadik évad a jelenben, a második és negyedik pedig a múltban játszódik többnyire. Ha ebből akarunk kiindulni, akkor mindenképpen jelenkori évadot kell várnunk: például egy modern 51-es körzetről szólót, amit 1950-es évekbeli flashback-ekkel gazdagítanak. Akárhogy is van, én E.T.-vel vagyok.