Újra lángokban a környék, visszatértek a maffiafeleségek

mob1.png

Ha december, akkor Mob Wives. Újra előttünk puffogtatják képzeletbeli fegyvereiket a VH1 maffiareality-jének asszonyai, hiszen szerdán nyitott a műsor ötödik évada. Az amerikai cellapatkányok kedvenc reality-je több viszályt és erőszakot hoz majd, mint eddig, így továbbra is élvezhetjük, amint a hölgyek egymás koponyáját klopfolják az ökleikkel.

mob2.png

A maffiafeleségek szövetségében ezúttal egy hatalmas törés gerjeszti a pokoli feszültséget. A kék sarokban az idegbeteg Rene, a piros sarokban pedig a kemény Drita, a tűzről pattant Natalie és Big Ang, akit mindenki szeret (vagy csak szeretett). Várhatóan ez a törés adja majd az évad gerincét és az ürügyet, hogy egymásnak essenek. Régi barátságok szakadtak meg, a hűséget és egymás tiszteletét pedig olyan gyorsan húzták le a budin, mintha a bankrabló férjeiket kellett volna elrejteni a kommandó elől.

mob3.png

Rene mindenkivel megutáltatta magát, így szembe került minden szereplőtársával. Evidens, hogy három az egy ellen felállásban nem mehetett le az évad, így a monoton és erőfölényes cicaharcot elkerülve gyorsan fegyverhordozót kellett keríteni Rene mellé. A produkció vissza is hívta az egyik eredeti szereplőt, Karen Gravano-t, aki Rene fogadott testvére is egyben, így egymás katonáiként vonulnak háborúba a hármasfogat ellen.

A háború pedig még jó hogy elsöprőbb, mint a vietnámi, és váratlanabb fordulatokat eredményezhet, mint maga Pearl Harbor. Karen nemcsak Rene-vel száll egy tankba, de kétszemélyes közelharcát is megvívja majd Natalie-vel szemben, aki Facebookon mocskolja az egykori sorozatgyilkos maffiavezér lányát. Az már megszokott, hogy az asszonyok folyamatosan ütik-vágják egymást mind fizikailag, mind pedig verbálisan, ám ezúttal sokkal mélyebbek a sebek és komolyabbnak látszanak a problémák. Már csak azért is, mert ezúttal Big Ang sem csitítja őket, mielőtt egymás halántékába vágnák a tűsarkúikat.

mob4.png

A szilikonszájú díva a műsor breakout-sztárja, akivel már két spin-offot (Big Ang, Miami Monkey) is leforgattak, ám hamarosan karaktergyilkosságba taszíthatja magát. Eddig ő volt Staten Island angyala, akinek ezer köbcentis keblére siettek sírni és nyávogni a megcibált vadmacskák. A készítők három évadon át egyetlen negatív tulajdonságát sem erőltették a felszínre, sohasem állt senki pártjára sem, tényleg ő volt a bölcs, idősebb hölgy a csapatban, aki igyekezett az aranyközépúton haladni. Na most ez minden bizonnyal változni fog, hiszen Rene ellen fordult.

Folytatólagosan pozitív karakterként tetszelegni egy reality-ben maga az orosz rulett, mert elég egyetlen botlás ahhoz, hogy a nézők kiábránduljanak belőled. Nem szabad csak a jót és csak a tisztát nyomni, mert ezt a nézők elhiszik, s a többiekkel ellentétben tényleg csak egyszer kell dagonyáznod a mocsokban, hogy vaddisznóként vágjanak le.

A Mob Wives hangulata csajosabb, arculatában pedig alkalmazkodott a VH1 arculatához. A grafikák sem idéznek már rendőrségi aktákat, a zeneválasztás pedig a korábbi hangszeres megoldásokkal ellentétben maibb és elektronikusabb. A műsor viszont marad egy őrült hullámvasút, amiért mindannyian beleszerettünk.

Mob Wives 5. évad - Minden szerdán a VH1-on!