Ki kapjon egy második esélyt?

Ahogyan azt sejteni lehetett, a vasárnapi Rising Star-ban bejelentették, hogy egy, a párbajadásokon elvérzett indulót mégis továbbszavazhatunk a döntőkbe, s vele pótolhatjuk a legutóbb kiesett Heiser Ádámot a tizenkét fős mezőnyben. Nézzük, kik közül lehet választani, s kikkel tanácsos számolni is!

Akikkel semmiképpen

kiraly.jpg

Király Martina - Nem célom diszkriminálni a verseny idősebb résztvevőit, de tényleg nincs olyan negyvenes induló, akit érdekesnek tartok. Udvarias Annaé és Király Martináé egy fájóan jellegtelen párbaj volt, s tök mindegy lett volna, ki jut tovább, a karakterhiány érzése akkor is fennmaradt volna. Persze, Király Martina biztosan meghatározó jelensége az underground zeneiparnak, de a Rising Star színpadán semmi emlékezetest nem nyújt és semmi bombasztikusra nem képes.

Beny Perez és Michel Carballo - A kubai óriásóvodábeny.jpgs és annak gengszer light partnere emlékezetes, ám komolyan vehetetlen figurák. Ők lennének azok, akik a latin zenét egy országgal megutáltatnák, hiszen megújulásra képtelenek, a heti merengue-dózist pedig könnyen túladagolnák. Elképzelhetetlen, hogy elénekeljenek egy balladát vagy egy mai slágert, nem is állna jól nekik.

takats.jpg

Takáts Máté - Gyakran találkozni irritáló személyiségekkel a képernyőn, így már-már immunisak vagyunk a tévés majmokra, ám a modoros Takáts Máté egy új erősségekbe szoríttatta az ökleimet. Saját magát tolja túl. Egyszerűen kellemetlen nézni, miként veri magát a színpadon, s miként ripacskodik. Még a bal oldalon látható képéről is ordít, hogy egy színész, erőltetett mosolyával pedig valósággal ordít a kiskunsági tanyavilág minden szívlapátjáért.

tarsoly.jpgTarsoly Arnold - Kicsit sajnáltam, amikor összetették Czibi Norbival, hiszen semmi esélye sem volt ellene, 60%-kal alulmaradt. Mint mindenki a vigaszágról, úgy ő is tud énekelni, bár ő a legkevésbé. Persze ennek a hangszínnek is megvan a maga műfaja, de ha gyerekénekre vagyok kíváncsi, elmegyek egy öregotthonba, ahol éppen óvodások lépnek fel. Lehet, hogy Arnold külsőre egy tipikusan tehetségkutatós fiatal srác, de ennyi szól mellette, s nem több.

Az okézóna - Akikre már érdemes szavazni

abbe.jpg

Abbe Lewis - A Rising Star indulóinak nemzetköziségét erősítő amerikai-magyar lány Fehérvári Gáborral párbajozott és vesztett. A néhai Zuhanyzós Fiú viszont csak hat százalékot tudott ráverni, Abbe 70%-ot kapott. Egy kedves és bájos csaj, igazán őszinte előadó. Annak érdekében, hogy a budapesti tömegközlekedés ne csapja szét az idegrendszeremet, biztosan őt rezonáltatnám a fejembe a fülhallgatómon keresztül.

forizs.jpgFórizs Olivér - Az Instagram-meghallgatásról színpadra juttatott Olivér akkor az est legmagasabb százalékát érte el, de a Peter Srámekkel vívott párbaj során 73%-kal elbukott. A különbség viszont csak öt százaléknyi volt, így joggal reméli a vasárnapi továbbjutást. Abbe-hez hasonlóan szerény és őszinte srácnak tűnik, hangját hallgatva pedig instant módon a brit pop jut eszembe.

samu.jpgSamu Kriszta Mazsi - Látszott, hogy igyekezett megnyílni a nézők előtt, viszont a szerencsétlen dalválasztás miatt 56%-kal elvesztette a Szén Alexandrával folytatott párbaját. Nem kétséges, hogy minden vigaszágas közül a huszonkilenc éves Mazsi akarja a legjobban a továbbjutást, hiszen semmi mással nem teltek eddigi évei, minthogy rátérjen a helyes útra az énekes-karrier felé. Mivel abszolút tudok azonosulni és teljes mértékben tisztában vagyok az útkeresés közben pofán csapó akadályokkal és csalódás érzésével, őszintén szurkolok Mazsinak. Viszont nem szabad elfogultnak lennem, vannak tőle jobbak, ezért is tettem csak az okézónába.

orsovai.jpgOrsovai Renáta - A Gondi Helénnel vívott párbaján sikerült először komolyan vennem, hiszen fenomenális teljesítményt nyújtott. Meglepett, s ez a kellemes meglepetés a nézőkön is érezhető volt, így fel is tornázták őt 62%-ra, ami a vitathatatlanul jobb, ám méltó ellenfél 77%-a mellett kevésnek bizonyult. Most itt a lehetőség továbbjuttatni, s most már én sem sajnálnám. Azt azonban fontos megemlíteni, hogy Reni egy vadóc, így megeshet, hogy a párbajadáson képviselt stílus és hangkiengedős dalválasztás valószínűleg csak egyszeri csoda volt.

szabo.jpgSzabó Anita - A karcos és füstös hangú hamburgerek királynője éppen nőtársainak köszönhette, amikor is 60%-kal alulmaradt a kifésült és jól öltözött, ám ripacskodásban kimaxolt Heiser Ádámmal szemben. A különbség viszont csak hat százaléknyi volt. Anita hangja egyedi, s meglehetősen az érzelmei irányítják (lásd párbaj utáni összeomlás), ez pedig jó lehet a műsornak.

 

varhegyi.jpgVárhegyi Lucas Palmira - Az Árkád-meghallgatáson továbbjutott lány a plázában úgy énekelt, mint egy popénekes, a párbajt viszont egy meglehetősen színházias előadással vesztette el. Kovács Gyopár négy százalékkal győzte le barátnőjét, akinek 74%-nál állt meg a mutató. Nem sajnálnám, ha ő lenne a vigaszágas befutó, ám jócskán vesztettem az iránta érzett érdeklődésemből. (S nem, még csak nem is azért, mert Feke Pál szerint ő nem magyar.)

A piramis két csúcsa - Akik között eldőlhet minden

mraz.jpgMráz Anita - Napközben takarít, esténként milliók előtt énekel. Egy igazán botrányos párbajon esett ki 72%-kal, ahol Ádám Krisztián győzte le 73%-kal. Sokan az utolsó pillanatban piros nyilat lövő Kerót hibáztatják, mert ha ő is inkább a kékre vált, ahogyan zsűritársai tették, akkor most Ádám Krisztián lenne vigaszágas. Anita közepesen szerepelt az első élő meghallgatáson, a párbajadásban viszont abszolút leénekelt mindenkit. Neki egy ilyen műsorban igenis helye van.

stepa.jpgStepa Erika - Egy igazán titokzatos lány. 60-84% arányban vesztette el Singh Viki ellen folytatott párharcát, ami nem kis különbség, de engem mindenesetre már akkor meggyőzött hangi adottságairól. A misztikusság is sokat hozzátesz karakteréhez, ami duplán érdekessé teszi.

Egy hétig lehet szavazni a Rising Star weboldalán a vigaszágas döntősre, akit vasárnap le is lepleznek majd a műsor második döntőjében. Mint láthatjátok, az én voksom Mráz Anita és Stepa Erika között fog eldőlni, de az okézónában szereplők közül sem bánnám senki továbbjutását.

Rising Star - Minden vasárnap élőben a TV2-n!