Egy őrülttel kevesebb a Rising Starban

A Rising Star ötödik döntője egy közös produkcióval kezdődött, melyben az énekesek neonerdőbe és egy villanykörte-rengetegbe is betévedtek, hogy világbékét árasztva magukból egy könnyed és barátságos nótát adjanak elő. A produkció után jött a zsűri bevonulása, amit megint csak Pásztor Anna villanyozott fel. Imádom, hogy mindent magára vesz. Én még azt sem bánnám, ha holnap Harley Quinnek vagy egy kényszerzubbonyba tekert alpesi fejőlánynak öltözne, hiszen ezek a bolondos kreációk hűen tükrözik a személyiségét. Ezúttal százegy kiskutyás imiddzsel ült a zsűriasztal mögé, ahova inkább csak úgy jutott ki, hogy futott a dalmata kutyája után. (Kár hogy ezután eltűnt a kutya.) Mező Misi a tőle megszokott bohém eleganciával lépett ki a színpadra, s adásról adásra vonzóbb férfi lenne, ha a hittérítés után végre a gyenge melegpoénokat is elhagyná.

Gondi Helén

rising80.png

Helén egy igazi csajos wellness-napon pihenhette ki magát a megmérettetés előtt, így azt hihettük, hogy a feszültségét kigőzölögtetett énekesnő majd a tőle megszokott szinten teljesít a színpadon. Tévedtünk, a falat sem emeltük fel. A katartikus élmény elmaradt, semmi mélység és magasság nem volt éneklésében. Sokkal dögösebben kellett volna előadnia és énekelnie, ettől ő sokkal többet tud.

Peter Srámek

rising81.png

A "Time to Say Goodbye" című ballada rettentően kevés embernek áll jól, s nem tartozik közéjük Peter sem. Oké, nekem eleve nem tetszik maga Peter sem, tehát fogalmam sincs, hogy mivel tudná megkedveltetni magát velem. Ez viszont egy rettentően gyenge előadás volt még hozzá képest is, s miután elfelejtette a szöveget, a végén pánikrohamként engedte ki a hangját, s próbált nagy ívvel zárni. A fal viszont lent maradt, sőt, ő kapta az est legkevesebb százalékát.

Kovács Gyopár

rising82.png

Mező Misi szerint Az ének iskolája szintjén mozog Gyopár, akinek ezúttal sem sikerült falat emelnie. Tulajdonképpen már csak vergődik, mint hal a szárazföldön, nagy teljesítményt itt már nem fog nyújtani. Talán öt év múlva. Kár érte, hiszen a verseny legelején még finalistaként is el tudtam volna képzelni.

Palmer Izsák

rising83.png

A "Let Me Entertain You" a zeneipar egyik legkiemelkedőbb és legenergikusabb dala, amit Palmer Izsáknak sajnos csak teljesen áthangszerelve és átdallamosítva kellett odaadni, hogy képes legyen megbirkózni vele. Ez mindenképpen rávilágított a gyenge pontjaira. Bár nem értek annyira a zenéhez, de gondolom, hogy egy igazi énekes (például Gondi Helén vagy Fehérvári Gábor Alfréd) bármit el tud énekelni eredetiben, s nem kell hozzáigazítani a dalhoz, csakhogy elő tudja adni.

Feke Pál ugyan nem nyomta be újra a bullshit-generátort, de azért felböfögött egy-két csavart. Például elmondta, hogy hiába volt tele Izsák előadása hangi hiányosságokkal, neki bizony kell a színpadra egy ilyen fazon. Lefordítva ez úgy hangzik, hogy lehetsz gyenge énekes egy zenei tehetségkutatóban, csak egyéniséged legyen, mert az majd mindig megment. Na de Pali! Ha az egyéniség számít, nem a hang, akkor arra majd ott lesz a Big Brother, nem?

Várhegyi Lucas Palmira

rising84.png

Biztonságos kijelenteni, hogy Palmira finalista lesz? Rendre nyolcvan százalék fölött teljesít és abszolút közönség-kedvenc. Noha a mostani produkciója engem nem győzött meg, a versenyben még számos döntőn át foglalt helye van.

Czibi Norbert

rising85.png

Norbi ennyit még nem hajlítgatott, s így számos hamis hangot sikerült produkálnia, amire Mező is rámutatott. Nyilvánvalóan nem ez volt a legerősebb produkciója.

Szén "Magamban nem tharthatóm" Alexandra

rising86.png

Alexandra kisfilmje megint a lány magányára ment rá, amit Joshival próbáltak kielemezni a reggeli műsorban. A "Nem vagyok tökéletes" című Zanzibár-dalt énekelte el és fel is emelte a falat, viszont egyáltalán nem tetszett. De úgy vagyok vele, mint Peterrel: felőlem fejen is állhat, keverhet ötszáz gin tonic-ot éneklés közben vagy két kézzel csavarhatja ki a szuszt az Iszlám Államból, akkor sem fog tetszeni, amit csinál. A dalszöveggel is folyamatosan küzdött, konkrétan úgy tűnt, hogy még a szlovák anyanyelvű Péter is szebb magyar kiejtéssel bír.

Fehérvári Gábor Alfréd

rising87.png

Talán a szerkesztők is érezték, hogy még egyszer nem maradhat lent a fal Alfréd előtt, így a kisfilmjében újra levetkőztették. Gyurta Dániellel találkozott és úszni ment, de a zuhanyzóba már nem engedte be a kamerákat, ami oké, poén volt. Aztán a színpadon persze hozta a tőle megszokott profi szintet, amitől Mező Misi valósággal újraélte a nászútját. Amikor pedig Kero tanár úr is megdicsérte Alfrédot, Misi odament hozzá, ölelgette és puszilgatta, majd visszaült a székébe és megjegyezte: "Ma nagyon meleg van itt." (hiszen már Majka is megölelgette egyszer Kerot) Girl, bye.

Singh Viki

rising88.png

Hatalmas Eurovízió-rajongóként reméltem, hogy Viki hozni fogja Loreen szintjét, viszont meglepett, hogy még a közelébe sem ért. A dalszöveget nem tanulta meg, összecsapta az egészet, nem tartott lépést a zenével, eléggé felkészületlenül állt a színpadra. Viszont tudom, hogy javítani fog, bár holnap egy nagyon kemény napja lesz.

rising89.png

Az est végére Peter Srámek lett a párbajkihívó, hiszen ő kapta a legkevesebb százalékot. Majka és Nóri eléggé rányálazták Izsákra, hiszen többször kiemelték, mennyire ésszerű döntés lenne kihívni az őrültet. Peter pedig ki is hívta. És hazaküldte 87-64% arányban, a lányok pedig jól megsiratták.

Holnap újra erőpróbák lesznek a Rising Star-ban, viszont a zsűri most sorsolásos alapon döntött a párokról. A lottósorsolás értelmében Kovács Gyopár Czibi Norberttel (lol), Gondi Helén Szén Alexandrával, Singh Viki Fehérvári Gábor Alfréddal (ez kemény lesz) és Várhegyi Lucas Palmira Peter Srámekkel méri össze erejét. Mint látjátok, vannak totálisan megjósolható és körömrágós párbajhelyzetek is, így biztosan izgalmas estének nézünk elébe. Meg egyébként is, a párbajadások mindig izgalmasabbak, hiszen sokkal kiélezettebb szituációkat eredményeznek.

Rising Star - Minden vasárnap élőben a TV2-n!