102 éves dívával és szovjet barbival indult a hetedik évad

Hétfőn elindult a RuPaul's Drag Race legújabb évada a Logo TV-n, melyben a világhírű nőimitátor RuPaul már hetedik alkalommal keresi "Amerika Következő Drag Szupersztárját". A tét a címen és egy koronán kívül egy 100 ezer dolláros főnyeremény, illetve egy életre szóló sminkellátás. Mindezért már az első epizódban hajlandó volt összes gátlásától megszabadulni az a tizennégy versenyző, akik a műsor történelmében először "meztelenül" álltak a kifutóra, hiszen ez volt a feladat.

Persze a nagy bummot még megelőzte egy mini challenge egy rögtönzött divatbemutató formájában. Tavaszi és téli darabokat kellett a kifutóra vinni, míg RuPaul és néhány zsűritag szemlélte az eseményeket. Még Alaska Thunderfuckot (5. évados finalista) is bevetették, aki Anna Wintourt játszotta meglepően jól, de az egésznek semmi súlya nem volt. Az eddig megszokott műsorszerkezetet, azaz a műterembe való bevonulás és csipkelődés, valamint a későbbi levedlés és ismerkedés szoros kohézióját abszolút megbontotta, s amolyan filler-szegmensként szolgált az epizódban. De hát minek? Még csak meg sem ismertük a játékosokat, nem tudtunk szorítani senkiért sem. Na jó, annyit levághattunk, hogy a high fashiont Violet Chachki és Miss Fame fogják szállítani idén, a többiek pedig kb. annyit értenek majd hozzá, mint egy hentes a nanotechnológiához.

rpdr1.png

A divatbemutató után visszatértek a műterembe, ahol RuPaul fogadta őket és hozta magával a "pit crew"-t, akik lényegében azért vannak ott, hogy felsegítsék a dívákat a létrán, ha éppen egy akváriumba kell ugraniuk egy fotózáson, vagy hogy besétáltassanak néhány kutyát, hogy a versenyzők ihletet nyerjenek belőlük a következő divatbemutatóra. Ja, és természetesen olyan jóképű és kidolgozott testű mind, hogy a csajok hátrahajtott farka minden bizonnyal folyamatosan kitörne a ragasztószalag alól. Ám ezek a pasik általában egy szál gatyában emelik a műsor nívóját, rajta a Scruff visszafogott márkajelzésével, ami ugye egy meleg társkereső app. Ezúttal viszont mindannyian meztelenek voltak. Meztelenek, mint egy amazóniai bennszülött, s egy fekete téglalap kecsesen követte őket deréktól lefelé (persze valójában nem voltak meztelenek, csak el kellett játszania mindenkinek). Amikor először szembesültem vele, akkor egyből arra gondoltam, hogy remek, melegnek lenni már megint egyet jelent a szexszel, de aztán jött a magyarázat, hogy a meztelen sikk a heti feladat.

rpdr2.png

Persze valamiféle ruhadarabot azért ráengedtek a versenyzőkre, hiszen travikról beszélünk, akiknek tömni és gyűrni kell azokért az idomokért, amik a biológiai nők velejárói vagy éppen szerencsés hiányosságai, ugye. Így kaptunk hát amatőr módon megrajzolt melleket, sőt, még olyan elnagyolt segglyukakat is, amikért Kim Kardashian csak sírva könyörögne, a bőrszínű testruháról nem is beszélve, ami sokakon csak ráncosodott, mint egy kereszténydemokrata homlok egy abortuszbarát törvényjavaslat felett. Sok értelme egyébként ennek a feladatnak sem volt, hiszen lehengerlő divatbemutatóra itt nem volt lehetőség: miután ledobták az anyagot magukról, csak egyetlen szempont szerint figyelhettük tovább az eseményeket: ki lesz olyan bevállalós, hogy párnák helyett a valódi seggét mutatja meg.

rpdr3.png

Igen, Violet Chachki volt az, az elegánsan picsáskodó rezidens szépség. Ami a szíven, az a száján, így pedig sok ellenségre szert tehet rövid időn belül (ennél meg mi nézőnk kívánni sem tudunk többet). A száraz és vérszegény hatodik évad után itt az idő, hogy nagyot szóljon az a pofonágyú és hiába kapálózzunk és másszunk az olykor pitiáner, máskor igencsak komoly drámának ragacsos és masszív halmazából, a fenéért se tudjunk kiszabadulni belőle.

rpdr4.png

Violet mellett Max tehetett még mély benyomást a nézőben, aki máris az egyik kedvencemmé lépett elő. A régi hollywoodi glamúr ihleti és saját bevallása szerint 102 éves. Ennek megfelelően járóbotokkal érkezett a kifutóra járóbotokkal, s mozdulataiban tökéletesen imitált egy korai öregedésben szenvedő szupermodellt 1920-ból. Egy csodabogár, a mezőny igazi kakukktojása, akit a többiek igyekeznek majd agyoncsapni, a zsűri viszont rendre értékelni fogja különcségét. Ilyen kakukktojás volt eddig Sharon Needles, Jinkx Monsoon, Milk, s ilyen lesz most Max is.

rpdr5.png

Katya Zamolodchikova karakterét az oroszok táplálják, legyen szó modern és kozmopolita szentpéterváriakról vagy kommunista leningrádiakról. Katya humor és élet, jól fogunk szórakozni rajta.

[Spoiler!]

Violet Chachki nyerte a meztelen divatbemutatót, ami Miss Fame-nek láthatóan rosszul esett, hiszen szerzői jog köti a stílushoz és a divathoz. Remélem, hogy ősi ellenségekké válnak.

A rangidős Tempest DuJour távozott, aki a teaserben nagy szerepet kapott, s ezért beleestem abba az illúzióba, hogy el is jut egy tisztességes epizódszámig. Hát nem így történt.