Eurovision Update I.: A fogadóirodák szerint nem döntőzünk

euup.png

A döntőt a bécsi filharmonikusok nyitják

Mint minden rendező ország, úgy Ausztria is próbálja majd eladni magát a versenybe épített országimázzsal, így az osztrák komoly zene nagyjai mellett sem nem bírtak szó nélkül elmenni. A döntő első percei egy felvételből állnak majd, melyen a bécsi filharmonikusok a Schönbrunni kastély kertjében Mozartot és Beethovent játszanak. Ezután elkalandozunk Ausztria alpesi hegyvidékei és pezsgő nagyvárosai között, s végül megérkezünk az arénába. Egyelőre úgy tűnik, hogy a show-t rendhagyó módon nem a múlt évi nyertes dallal, a "Rise Like A Phoenix"-szel kezdik majd, hanem a dalfesztivál első osztrák győztesével, Udo Jürgens "Mercie Cherie"-jével.

Pohárzenével nyalnak rá a pontösszesítésre

Miután minden versenyző fellépett, a szavazás elkezdődik, s amíg égnek a vonalak, addig a világhírű ütőhangszeres - akiről még sohasem hallottam -, Martin Grubinger zenél majd. A kilencperces előadásban a klasszikus és a modern zenei világ találkozik, ahol a komolyzenei szimfóniák salsa- és funk-átdolgozást kapnak. Grubingerrel fellép a Grammy-díjas Arnold Schoenberg Kórus és további negyven hangszeres is.

A németek már Boggie-val kocognak... vagy inkább nem

Az iTunes-on a németeknek, az osztrákoknak és a svájciaknak már elérhető a verseny hivatalos albuma, ám a világ többi részének sem kell sokat aludnia, hiszen holnaptól mindenki letöltheti majd. Más digitális platformon április 20-án jelenik meg az album.

A fogadóirodák szerint megint a svédek nyernek

Az oddschecker.com-on folyamatosan megtekinthető az éppen aktuális állás a várható győztest, a lehetséges legjobbakat és a továbbjutókat illetően. Jelenleg a svédek az abszolút favoritok, de szépen szorongatják őket az olaszok és az észtek is. A legjobb hármat tekintve nagy változás már nem lesz, ám az elődöntők után minden felborulhat, hiszen tavaly Ausztria is a döntő előtt két nappal lett a fogadóirodák nagy kedvence.

Boggie és Magyarország jelenleg a 23. helyen áll, megelőzve például Romániát, Dániát és Ausztriát, de a kvalifikációs fogadás szerint nem fogunk döntőbe jutni, sőt, az elődöntőben véres csatát vívunk majd az utolsó előtti helyért Szerbiával. Wars for nothing.

Itt pedig nézz képeket a készülő arénáról!