A 10 legnagyobb momentum a RuPaul's Drag Race 7. évadából

10. Amikor Michelle Visage nem bírt leszállni Max ősz hajáról

Habár nem kedveltem Max-et, de el kell ismerni, hogy nagyon hatásosan ötvözte az idős özvegyet a fiatal szupermodellel. Nem gondolta ám mindenki így, hiszen Michelle Visage-t legalább annyira zavarta az ősz paróka, mint a zöld szín. Michelle már négy évada ül a zsűriben és továbbra sem képes felfogni, hogy az első és legfontosabb dolog egy drag queen életében a saját és egyedi karakter kidolgozása. Courtney Act és Willam sem változtatott soha a hajszínén, miért pont Max-nek kellett volna? Kettős mérce, Michelle, kettős mérce.

9. Amikor Violet Chachki akkora bombát dobott le, hogy Hiroshimában újra menekülőre fogták

Aki nem gondolta úgy, hogy Violet éppen csak szabotálta a győzelmi esélyeit, az valószínűleg éppen Sharon Needles-szel idézett néhány démont vagy Phi Phi O'Harának váltott ki egy doboz xanaxot. Az már a műsor első perceiben kiderült, hogy Violet igencsak szeretné megelőlegezni magának a "bitch of the season"-címet, majd epizódról-epizódra igyekezett belefingani a púderbe (ám az évad boszorkánya Ginger lett).

8. Amikor Fame és Violet összekaptak Donatellán

A műsor történelmében először fordult elő, hogy egy snatch game-karakterre többen is pályáztak: Miss Fame és Violet nem más szeretett volna lenni, mint az Ergoline nemzetközi nagykövete, Donatella Versace. Végül RuPaul tett pontot a vita végére és meggyőzte Fame-et arról, hogy kedvesnek és győztesnek lenni két külön dolog, válassza csak nyugodtan Donatellát. Így lett Fame egy orosz Versace-utánzat, akit Violet végül Alyssa Edwards-ként alázott le. (De mindannyian tudjuk, hogy Pearl volt a legjobb Big Ang-ként.)

7. Amikor gördült a függöny és elaludtunk

Én legalábbis mindenképpen. A könyökömön jöttek ki az erőltetett színi feladatok... ShakesQueer, Ru Hollywood Stories, Divine Inspiration... miért lenne fontos egy drag szupersztár életében zs-kategóriás forgatókönyvek betanulása? Egyikőjük sem áll majd Willam mellett libasorban a CSI castingterme előtt.

6. Amikor Violet kifordult magából

5. Amikor Trixie Mattel először kiesett

Mert hát másodjára is kiesett, miután visszajöhetett versenyezni, ám előtte még ki kellett esnie az évszázad legbotrányosabb epizódjában. A készítőknek a forgatások alatt bizonyára nem tűnt fel, hogy Trixie a műsor egyik legnagyobb húzóneve, így az utómunkálatok során kellett rájönniük, mekkora sztárt is hagytak elmenni negyedikként. A helyzetet súlyosbította, hogy Pearl ellen kapott ki, s olyan jelentéktelen szereplőket hagyott maga után a játékban, mint Jaydinn vagy Kennedy. Bővebben itt írtam az esetről.

4. Amikor Kennedy kifutóra vitte a csirke couture-t

chicken.jpg

Ami később kiderült, hogy egy kikristályosodott hulla, akit felgyújtott egy kuncsaft, mert nem tetszett neki a szaxi.

Kennedy benne volt a legjobb háromban aznap. Szomorú vasárnap.

3. Amikor Violet Chachki megnyerte a műsort

Ginger és Pearl mellett végzett a top háromban, ahonnan megérdemelten került ki győztesként. Mégis az az érzésem, hogy olyan korábbi győztesekhez, mint Sharon Needles, Jinkx Monsoon vagy Bianca del Rio, legalább annyira ér fel, mint Stacey Layne Matthews egy fölé lógatott pinatához tele karajjal és cukorral (igen, ez egy kövér vicc volt).

Pearl nyilvánvalóan nem nyerhette meg a korábbi "feladom"-attitűdje miatt, amivel kicsit szembeköpte RuPault és a csatornát is, Ginger pedig ott cseszte el, hogy átment magyar politikusba: sosem azt hangsúlyozta ki, hogy miért ő a jó, hanem azt, hogy miért rosszak a többiek.

2. Amikor Katya. Pont.

Yekaterina "Katya" Petrovna Zamolodchikova az orosz transzvesztita prostituált, a hetedik évad igazi győztese. 80% szexi, 20% gusztustalan, s szovjet kommunista barátnőjeként tökéletesen kiegészítik egymást a dekadens kapitalista Hello Kitty-vel. Alaska Thunderfuckhoz hasonlóan ő is olyan drag queen, aki magas intelligenciájának köszönhetően a legkülönfélébb módokon képes közvetíteni humorát. A humora pedig a legjobbféle: mocskos, mint Vlagyivosztok tengerpartja, mégis helyénvalóbb minden keresztény imájánál. 

1. Amikor Pearl és RuPaul egymásnak feszültek

ru1.gif

Viszont soha semmi sem volt annyira intenzív, mint amikor Pearl hazavágta RuPault... meg az idegeinket. Egy pillanatra azt hittem, hogy csak másodpercek kérdése, hogy RuPaul átmenjen Tyra Banks-be és leüvöltse a kis hisztis picsát. A jelenet mindenesetre legalább annyira ikonikussá vált, mint amikor Shangela pofán locsolta egy koktéllal Mimi Imfurstöt. Golden television.