Az egyiknek beintett a bíró, a másiknak kitépték a haját - Vége a RHONJ hatodik évadának

bnj1.png

A Bravo eléggé megkurtította a The Real Housewives of New Jersey hatodik évadát, ami összesen tizennégy epizódból állt. A döntés természetesen Teresa és Joe Giudice ítélethirdetéséhez köthető, hiszen a készítők ama jeles eseménnyel szerették volna zárni az évadot, így hat hónappal a forgatások vége után újból visszatértek a kamerák a feleségek arcába, hogy arról minden könnyzáport és botoxtól mozogni képtelen, így látensen komor ábrázatot lencsevégre kaphassanak. Nem volt ez egy rossz ötlet, hiszen Teresa-val aligha fogunk a közeljövőben találkozni újra (január elején vonul börtönbe), a téma pedig forró, egy szokványos tizennyolc-húsz részes évad decemberi záróakkordjaként nem szólt volna ekkorát.

Három új feleség mutatkozott be júliusban. A forrófejű ikrek, Nicole Napolitano és Teresa Aprea - ahogy megjósoltam - megcibálták néhány kollegina műhaját. Az évad egészében a dráma középpontjaként rengették a többiek alatt a talajt. Szókimondó és tűzről pattant személyiségük mindannyiunk szórakozására szolgál, helyük a szereplőgárdában biztosított.

Ezt viszont nem lehet elmondani Amber Marchese-ről. Azt hittem, a karácsonykor gyerekeit tűzvédelmi oktatásban részesítő újonc majd nagy forma lesz, de nem volt az, sőt. Minden volt, ami a nyitóepizódban nem: míg eleinte egy ellentmondást nem tűrő feleségként tetszelgett, addig az évad végére egy gyenge és áldozatias, irreleváns nőszeméllyé redukálódott. Inkább a férjét kellene szerepeltetni helyette, hiszen a háziasszonyokat megszégyenítően próbálja életben tartani a legabszurdabb pletykákat is, s egyik hölgyemény sem vághatta volna szebben Teresa Aprea pofájába, hogy "egyébként a férjed az anyáddal dugott".

A hihetetlenül unalmas Kathy Wakile és annak tenyeres-talpas, közönséges nővére visszatérő szereplőként űztek ki minket a vécére, viszont Jacqueline Lauritát tárt karokkal üdvözöltem újra. Nem egy dinamit, mint az ikrek, viszont rendkívül emberi. Az ötödik évadot autista kisfiával való életével töltötték ki, idén pedig a Teresa Giudice-val való kapcsolatára helyezték a fókuszt. A hetedik évadban simán helyettesíthetnék vele a rácsok közé csapott volt barátnét, s így nemcsak az autista kisfiával való életébe nyerhetnénk bepillantást (ami egyébként egy kivételesen gyönyörű momentuma volt a reality televíziózásnak), hanem lángot csiholhatnának a közte és sógornője, Dina Manzo között parázsló családi drámából is.

Jó évad volt ez, nagyon kíváncsi leszek a folytatásra, s még hátravan három reunion-epizód is. Másik kedvencem a franchise-ból, a The Real Housewives of Atlanta pedig november 8-án tér vissza egy új feleséggel és egy új bebörtönzéssel.