Menekülő klitoriszok és nárcisztikus vifonfejek - Ilyen volt a Real Housewives of Atlanta hetedik évada

atl1.jpg

Vége a Real Housewives of Atlanta hetedik évadának, s micsoda menet volt ez már megint. A vifon levesre hajazó frizurát viselő NeNe az ivory towerből ostorozta a többieket, míg Kenya jóformán elfoglalta a trónt, amit eddig a volt sztriptíztáncos uralt és mostanra már ő a műsor igazi húzóneve, minden dráma alfa és omegája (akármennyire is próbálták ezt az utolsó epizódban ezt a szerepet NeNe-re osztani). Mindezek ellenére talán mégis Kandi az, aki a legtöbb történéssel szórakoztatja a nézőket, hiszen nála adott egy kibírhatatlan anyós, egy bizonytalan férj, egy megtépázott barátság (Phaedrával ugye) és bizniszek, melyek nyélbe ütése számos esetben akadályozott. Phaedra a családjának összeomlásával, majd újraépítésével foglalkozott, Cynthia pedig Phaedra magánéletével. Az új szereplő, Claudia sok vizet zavart, amit többnyire magától kavart fel, hogy ne fulladjon teljesen irrelevanciába... bár az évad végére ez meg is történt.

Az évad elején Apollo bevallotta Kenyának, hogy mindent csak kitalált kettejükről, így a hatodik évad drámája lényegében egy hazugságon alapult. Akkor Kenya két lábon járó bokszzsákként járt az asszonyok között, s gyakorlatilag minden balhé köré épült. A hetedik évadra már nyeregbe került és két részre osztotta a társaságot: NeNe, Phaedra és Porsha játszották a főgonoszokat és nem hittek abban, hogy Apollo mindent csak kitalált, míg Kandi, Cynthia és Claudia igen, így ők egy bocsánatkérést követően barátságot is kötöttek Kenyával.

A két tábor viszálya tovább erősödött, amikor kiugrottak Puerto Rico-ra, majd Kandi vacsoráján végleg borult minden: Cynthia eléggé lúzer módon szembesítette Phaedrát a róla keringő pletykákról, miszerint megcsalta Apollót egy Mr. Chocolate nevű afrikai herceggel, s amikor Kenya is beszállt a vitába, Phaedra készen állt pofán csapni őt a retiküljével. Golden television.

Phaedra sztorivonalát abszolút meghatározta házasságának összeomlása, s férjének bebörtönzése. Apollo adócsalás és személyazonosság-hamisítás miatt nyolc évet kapott, de persze Andy Cohen (a Housewives atyja) nem engedhette rácsok mögé mindaddig, amíg nem kapott tőle egy utolsó balhét: így lett abból a jelenetből minden idők egyik legintenzívebb Housewives-konfrontja, amikor Apollo megostromolta a családi házat, ahol Phaedra éppen a zárak lecseréltetésével volt elfoglalva, s hevesen fenyegetőzött egy barkácseszközzel, majd odasúgta az asszonynak, hogy a rendőröket azért mégse hívja már. Mindezt úgy, hogy állítólag már előző nap be kellett volna csekkolnia a börtönbe.

Apollo addig húzta a tizenöt perces hírnevet, ameddig csak tudta, így még kitalált néhány dolgot az asszonyról (lásd Mr. Chocolate esete), s a Bravo kameráit is magánál tartotta, ameddig csak lehetett. Viszont ekkorra már minden relevanciáját elvesztette és amúgy is, Apollo csak Phaedra kontextusában volt érdekes, amikor önállóan kezdték el kezelni, unalmas volt.

Az új feleség háziasszony női szereplő Claudia Jordan a kezdetekben egészen jól működött, ám egyre inkább realizáltam, hogy lényegében semmi mást nem csinál, csak Porsha és NeNe tökein lógva próbál sztorivonalat szerezni magának. Nyilvánvalóan egyikőjük sem érezte veszélyben magát az új szereplő jelenlétében, aki bárhogyan is próbálta lealázni őket, a végén valahogy mindig ő jött ki vesztesként. Porsha például abszolút levegőnek nézte, NeNe pedig lekurvázta, s biztos volt benne, hogy a sok faroktól Claudia klitorisza már rég elhagyta a testét. Az is ellenszenvessé tette, amint folyamatosan igyekezett betölteni a békítő szerepét Phaedra és Kenya között. Nincs önálló története, amolyan filler karakter volt.

Mit várok a nyolcadik évadra?

Ezen a ponton Phaedra már nem érdekel többé. Öt évadot nyomott le, a Kenyával való konfliktusa tök szórakoztató volt, ahogy az egyedi kifejezőképessége is, de nem látom, hogy miért lehetne még érdekes. Ha Kenyával tovább balhézna, az már egyszerűen csak fárasztó lenne, azt pedig nehezen tudom elképzelni, hogy belevetné magát az éjszakai életbe és úgy élne, mint egy szingli csaj, aki keresi a nagy őt.

Hozzá hasonlóan Cynthiának és Claudiának sincs semmi keresnivalója a következő évadban. Cynthiától már eleve meg kellett volna válni a hatodik etap után, s ha most nem üti bele az orrát Phaedra magánéletébe, illetve nem civakodik NeNe-vel, semmit sem lehetett volna mutatni róla. De felőlem az öntelt NeNe-t is kidobhatnák, hiszen őgonoszsága már legalább annyira kifáradt, mint Claudia klitorisza.