Felturbózott Konyhafőnök Halloween-módra

hw1.jpg

Mivel a gasztroreality az utóbbi évek egyik legfelkapottabb és legnépszerűbb televíziós műfajává nőtte ki magát, nem csoda, hogy a tévék sorban tűzik műsorra a legkülönfélébb főzős tehetségkutatókat. Vasárnap a Food Network ötödik alkalommal indította el a Halloween Wars-t, melyben öt csapat méri össze tudását a konyhában, de a végén csak egy viheti el a 15 ezer dolláros fődíjat.

hw2.jpg

Mint azt már a címből is kitalálhattátok, a műsor a közelgő Halloweenra épít. A csapatok Amerika legjobb cukrászmestereiből, tortaművészeiből és jóképű hivatásos tökfaragóiból állnak, akik készek arra, hogy méteres karamellpókjaikkal és ízletes csokipatkányaikkal megássák a rivális csapatok sírjait. Hétről-hétre ételszobrokat (mit ételszobrokat... kész jeleneteket) kell kreálniuk a megadott téma és kritériumok alapján, munkájukat pedig egy háromtagú zsűri értékeli: Shinmin Li sztárszakács és Brian Kinney maszkmester, illetve egy vendégzsűritag. A műsorvezető Rossi Morreale, akit úgy kell elképzelni, mint Istenes Bencét, csak még jobban beszívva... vagy talán az a sok cukor teszi.

hw4.jpg

Míg máshol az számít, hogy a játékosok mennyire tudják átsütni a steaket vagy mennyire képesek felfújni a csokoládé szuflét, addig a Halloween Wars konyhája a szobrászművészetről és a képzelőerőről szól. Csakis ebben a műsorban lehet kivívni a zsűri elismerését hatalmas piskótazombikkal, málnaízű zselévérrel, chilis-banános csótányokkal és tökből faragott kövér disznókkal, amiknek hasából cukorkaférgek robbannak ki. A földi pokol viszont akkor szakad a cukrászok nyakába, amikor betörik egy-egy cukorablak, amit már 20 perce próbáltak összehozni, vagy amikor hirtelen szakad a sárkány nyaka és az lett volna a főattrakció.

hw3.jpg

A Halloween Wars tökéletesen kitöltheti mindenki unalmas vasárnap délutánját, egy kedves műsor izgalmas látnivalóval, a műfaj kedvelőinek pedig egy kötelező darab.

Halloween Wars - 5. évad - Minden vasárnap a Food Network műsorán!