Survivor S29E04: Tökéletes példája annak, hogy miért nem játszunk vesztésre

bs298.png

[Spoiler!] Ez egy rendkívül tanulságos epizód volt, minden jövőbeli szereplőnek hasznos lehet. A múltban már néhány alkalommal megtörtént, hogy egyes törzsek direkt teljesítették alul a védettségi játékokat, csakhogy tanácsra mehessenek és ott kiszavazhassanak valakit. Viszont ez mindig úgy történt, hogy a kiszavazott személyéről már a táborban megállapodtak közösen.

bs297.png

Na ezúttal ez másképp történt. Drew, az idióta testvérpár idősebbik tagja, elhatározta, hogy a többiek tudta nélkül fogja elveszíteni csapatának a védettségi játékot, csakhogy kiejthesse Kelly-t, akit az általa feltételezett négyfős lányszövetség (a fiúk öten vannak, így erősen wtf) miatt veszélyesnek tart. A játékot meg is nyerte a másik csapat, így elkezdődött az első, darabokban izgalmat rejtő stratégia... vagyis valami olyasmi.

Közmegegyezés ugyanis nem született. Drew minden szociális érzék nélkül próbálta az agyakba erőltetni Kelly nevét, a többiek viszont nem értették a dolgot. Russell mélykeresztény unokaöccsére emlékeztetett, aki próbált hazazavarni egy csajt, mert a csábító ördögöt látta benne, a többiek pedig csak néztek nagyokat. Drew-t sem vette senki komolyan. A bohóc Jeremy Keith-et akarta kiejteni, mert az meg ráfogta, hogy van egy idolja. Keith félreértéséből fakadó lépése még működhetett is volna, hogy ha Jeremy abszolút irreleváns szövetség-féleségei nem árulják őt be. Aztán jött Jon, aki az előző epizódban John Rockertől megfosztott Julie-t kente volna szét a falon.

Szóval nagy volt a káosz, ami a tanácson folytatódott. Ezeknek az embereknek halvány pontyfigjuk sincs arról, miként játsszák a játékot. Döntésük viszont helyes volt, kiszavazták Drew-t. A véglényt, aki direkt vesztett, csakhogy egyedüliként adjon Kelly-nek egy szavazatot. Beleesett a saját csapdájába, maga alatt vágta a fát és megásta a saját sírját. A lányokat pedig közelebb hozta egymáshoz, így a nem létező csajszövetség életre kelt. Konkrétan minden összejött neki, amit nem akart. Nincs mit tenni, ezt a játékot nem lehet pánikrohamként játszani.

Apropó, ilyen gyenge casting a One World-évad óta nem volt.

Címkék: reality survivor