Felhőtlen vihart hozott a Rising Star

Őszintén szólva teljesen feltöltődtem pozitív energiával a Rising Star legutóbbi döntője alatt, hiszen most már nemcsak a zsűri és a műsorvezetők karaktereinek szárnyalását tapasztalhattuk meg, hanem maguk az énekesek is ledöntötték saját falaikat előttünk és őszintébb interakciókat láthattunk, kivéve persze Fehérvári Gábor Alfrédot.

Újabb erőpróbás adást kaptunk, ami annyiban változott, hogy a műsor végén a párosok gyengébbik tagjainak újból színpadra kellett állni és aki a legkevesebb százalékot kapta, az távozott.

Singh Viki vs. Fehérvári Gábor Alfréd

rising90.png

Minden bizonnyal ez ígérkezett a legkeményebb párbajnak, hiszen Viki és Alfréd énektudása ugyanazon a magas szinten kápráztat el minket hétről-hétre. Viki nagyon felszabadultan lépett fel a színpadra és talán ennek is köszönhette, hogy a múlt héten kisiklott szopránvonat után újra magához méltóan teljesített.

Valamiért úgy érzem, hogy Alfrédnak jobban áll az angol, mint a magyar, mindenesetre Ákos dalát is a tőle megszokott érces profizmussal adta elő. Viszont tök jó lenne, ha nemcsak énekelni tudna, hanem interaktálni is, hiszen akárhányszor szegeznek hozzá kérdéseket mind a különböző interjúk, mind pedig a fellépéseket megelőző bájcsevejek során, ő húzogatja a szemöldökét és grimaszol, mintha nehezére esne kifejeznie magát. Viki mellett magabiztosnak és felszabadultnak tűnt, de utána megint csak önmagába zárkózott és nem nyitott ki újra. Lehet, hogy ez az átlagnézőnek nem tűnik fel, de Alfrédban nagyon is jelen van ez az önmagát marcangoló feszültség, ami miatt csak a saját arcát fogja csapkodni kiesése után.

Viki ért el magasabb százalékot, amit Pásztor Anna annak tudott be, hogy Alfréd úriember módjára előre engedte Vikit, nem akarta legyőzni. Ezt Viki heves metakommunikációval kommentálta a páholyban, ami tök jó momentum volt. Kicsit feszültséget keltett, kicsit elgondolkodtatta a nézőt.

Gondi Helén vs. Szén Alexandra

rising91.png

Helén kifejezetten gondterheltnek tűnt, viszont bármi is bántotta, nem gátolta meg abban, hogy a verseny történelmének egyik legerősebb produkciójával mentse meg magát a veszélyzónától.

És hát nem is volt nehéz neki, hiszen ellenfele, Alexandra, megkínzott macskaként próbálta leénekelni őt, nulla sikerrel. Ahogy Feke Pali is mondta - s életemben először értek vele egyet -, "erőszakos, durva és nem finom, nem érzékeny" éneklést hallhattunk tőle, Pásztor Anna pedig tökéletesen megfogalmazta, hogy "a hátrányos helyzetű lány, aki ki van közösítve kártyája már ki van játszva", erre tehát nem alapozhat. Mert hát alapozott, nem is kicsit.

Kovács Gyopár vs. Czibi Norbert

rising92.png

Na jó-jó, ez azért eléggé magától értetődő párbaj volt, nem igaz? Bár Gyopárka eddigi talán legjobb performanszát vitte színpadra, Mező Misi torkán ez sem csúszott le, akinek egyébként Gyopárellenessége már-már egy külön poénszegmenst képet, ahogyan a kommentfelolvasások is. Az viszont, hogy a lány nem engedte láttatni, hogy még az elején elvesztette az egyik cipőjét, mindenképpen tapsot érdemel. Eltökéltség van, hang sajnos nincs.

Czibi Norbi meg hát kitette az asztalra, amit mindig ki szokott, a nézők pedig nyersen bekajálták az egészet.

Várhegyi Lucas Palmira vs. Peter Srámek

rising93.png

Mindketten újat mutattak. Palmirát ezúttal nem öltöztették sem földönkívüli hercegnőnek, sem pedig a fáraó törvénytelen, gazdag brit bankárhoz hozzáment lányának, hanem laza diszkósikket kapott, Peter pedig egy újféle giccset. A maguk világában mindkettő működött, viszont Peteré egy kicsit jobban, hiszen őt juttatták tovább a nézők, legnagyobb meglepetésemre. Na jó, ne fogalmazzunk ilyen szerényen, gyakorlatilag vudubabát szőttem öt perc alatt minden határon túli és táncdalfesztiválokon szocializálódott szavazó mintájára.

rising94.png

A szabályok értelmében Szén Alexandrának, Fehérvári Gábor Alfrédnak, Kovács Gyopárnak és Várhegyi Lucas Palmirának újra énekelnie kellett. Elsőként Alexandra állította fel az 50%-át, amit a többieknek kellett túlszárnyalni a versenyben maradásért. Alexandra minden idők leghosszabb tehetségkutatós haláltusáját vívta így, hiszen mindenki leénekelte, ő pedig csak könnyen között nézte mindezt és várta az ítélethirdetését.

Holnap sztárokkal duetteznek a versenyzők, s az adás végén tudták meg velünk együtt, hogy ki kit kap majd. Ez egy tök jó ötlet volt, bár Kasza Tibitől és Keresztes Ildikótól így sem szabadultunk meg. Valahogyan mindig visszarágják magukat a képernyőinkre...

Rising Star - Minden vasárnap 18:55-kor élőben a TV2-n!