Végre kibékült Kovács Gyopár és Mező Misi

A Rising Star legutóbbi döntőjében a magyar tehetségkutatókban már jól bevált sztárduettek kapták a főszerepet. Keresztes Ildikó rávetette magát Fehérvári Gábor Alfrédra, Dér Heninek pedig minden bizonnyal ez lehetett élete egyik leglelombozóbb hétvégéje. A versenyzők az első körben fal nélkül énekeltek a sztárokkal és minden pár az aktuális sztárpartner egy slágerét adta elő (kivéve Kasza Tibi és Singh Viki, mert ugye Tibinek nincs slágere), majd a második körben már önállóan egymás előtt állítgatták a százalékokat fallal, míg a legkevesebbet elért versenyző távozni nem kényszerült.

Gondi Helén és Takács Nikolas

rising95.png

Helén régi jó ismerősként üdvözölte a kisfilmben Nikolas-t, így már érthető, miért örült neki úgy egy hete, mintha magát a 2000-es évek elején lefagyasztott Robbie Williams-et kapta volna partnereként. Az látszott is, hogy kedvelik egymást, de maga a dal unalmas volt, így Helénnek sem akadt sok dolga vele. Ez abban a 66%-ban is tükröződött, amit kapott utána, s ami Helén eddigi legkevesebb százaléka.

Fehérvári Gábor Alfréd és Keresztes Ildikó, "a rock istennője"

rising96.png

Már ahogy Alfréd titulálta, ugye. Ildikónak pedig nyilvánvalóan nagyon megdobogtathatta a szívét, hiszen önjelölt milfként flörtölte végig az adást vele, ez pedig idővel kezdett kellemetlenné válni. Biztosan kikérte a TV2 vágószobáiból Alfréd teljes zuhanyzós videóanyagát, s már forralja is a tervét, hogy miként másszon rá a záróbulin. Sőt, nem is forral ő semmit, hiszen van már ebben tapasztalata.

A "Nem a miénk az ég" című dalt adták elő, melyet Ildikó - jó szokásához híven - ismét a levegőben kezdett, ezúttal egy félholdon ülve. A duett viszont nem sikerült olyan szenvedélyesen, amilyennek Ildikó mutatkozott partnere irányába: sokszor úgy álltak egymás mellett, mintha általános iskolásként énekeltek volna egy évzárón.

Kovács Gyopár és Dér Heni

rising97.png

Miután Heninek csalódottan kellett elhagynia szombaton A Dal stúdióját, hiszen kiesett az elődöntőből, a vasárnap sem tartogatott semmi szívmelengetőt számára (azon a bombasztikus lehetőségen kívül persze, hogy megismerhette Kovács Gyopárt). A történet mindenesetre kerek volt, hiszen Gyopár annyi idős most, mint amennyi Heni volt a Megasztár 1 idején (de szép idők is voltak azok...), így tudott vele azonosulni és segíteni neki. A színpadon persze úgy veszett el mellette Gyopár, mint a vendégszeretet a Hosszúpályi-Monostorpályi buszjáratokon.

Czibi Norbert és Tóth Vera

rising98.png

Szegény Verának ez az időszak bizony egy divatipari víznyelő. Nemcsak A Dal elődöntője után kapott hideget-meleget a stylist munkája miatt, de a Rising Star-ban sem sikerült előnyére öltöztetni őt. Norbival a "Nem kell valaki másé" című tök jó dalt adták elő, amiben Norbi egyértelműen alulmaradt. Nem teljesítményben, hanem egyszerűen csak nem illett hozzá a dal. A táncosok robotcirkuszát pedig meg tudná magyarázni valaki?

Várhegyi Lucas Palmira és Király Viktor

rising99.png

Mivel Király Viktor az Évszázad Legnagyobb Legfelhájpoltabb Hóviharában rekedt New York-i kiruccanása során, ezért Palmira a héten Lindával kényszerült próbálni a döntőre. Aztán egy nappal előtte megérkezett Viktor is, Palmira pedig tündökölt, mint mindig. Hétről-hétre nagyobb sztárjelenség, kár lenne átadni a színháznak.

Peter Srámek és Csepregi Éva

rising100.png

Oké. Végre megtudtuk, hogy Peter Srámek Zámbó Jimmy mellett hatalmas Neoton Família-rajongó is. Hát mi megy a határontúli vidékeken? A rendszerváltás idején bebújtak a spájzba és asztali magnóval próbálják átvészelni a modern zeneipar termékeit, amikre Jennifer Lopez és Nicki Minaj hatvankilós seggel ült rá? Mert egy húszéves srácból inkább az utóbbiért való rajongást nézném ki, bármennyire is fura kimondani. Peter viszont nagyon örült Csepregi Évának, akivel a "Holnap hajnalig" című klasszikusról próbáltak lehúzni még egy bőrt. S mint minden retró dalt, úgy ezt is el tudta adni. (Mert hát ő csak ezt tudja, a vidéki művelődési házakon kívül sehol sem érdemes keresni.)

Singh Viki és Kasza Tibi

rising101.png

Kasza Tibi imádja a reflektorfényt, ami a TV2 új műsorában csak még jobban sütötte képzeletében Schwarzeneggeresen izmos testét és Banderas-osan sármos arcát. Viki nyilvánvalóan nagyobb presztízsű énekest érdemelt volna, de hát értjük mi, hogy mi miért van, így nem tehettünk mást, mint üdvözölni Tibit. S a produkció után valamiért mindezt még csak nem is bánhattuk, mert a "The Prayer" lett az est legjobb produkciója... mit a legjobb, a legcsodálatosabb. Wow.

rising102.png

A második fordulót a két legtöbb százalékot elért versenyző, vagyis Palmira és Viki úszta meg, tehát ők biztosan továbbjutottak az eheti döntőbe. Peter és Norbi között százalékegyenlőség állt fenn, hiszen mindketten 78%-ot kaptak. Az egy jó kis izgalmas pontja lett volna az adásnak, ha századrészekkel kell eldönteni, a két fiú közül ki jusson tovább Palmira mellett, de persze erre Viki 79%-a után már nem volt szükség. A veszélyzónában tehát Helén, Gyopár, Alfréd, Norbi és Peter énekeltek a bennmaradásért.

Gyopárnak már régóta rezgett a léc, most viszont (végre) le is esett, hiszen 52%-át mindenki megugrotta. A Mező Misihez fűződő viszonya mindenesetre az egyik legerősebb "sztorivonalát" képezte a műsornak. Mező a kezdetekben imádta a kamasz lányt, aztán a döntőkben már folyamatosan kezdte leszavazni. El is indult a spekuláció, hogy akkor most utálja-e Gyopárt vagy sem, vajon mi bújhat meg a folyamatos piros nyilazás mögött. Gyopár produkciója után mindenkorra lezárta a vitákat, virágnyelven elmagyarázta a problémáját, de minden oké, kibékültek, Gyopárt pedig szépen elbúcsúztatták. Vastaps is volt meg minden.

Vasárnap pedig még igazibb és még nagyobb izgalmak várnak majd ránk, hiszen két ember is kiesik a mezőnyből, ami mostanra lett igazán erős.

Rising Star - Minden vasárnap 18:55-től élőben a TV2-n!