Az angol Big Brother készítői elvesztették a fejüket

Persze még mindig fenntartom, hogy ők csinálják a világ legjobb BB-jét, de most mégis hülye dolgot művelnek.

Történt ugyanis, hogy a héten a lakók a ház legnagyobb karaktereit jelölték kiszavazásra, ám a producerek nem hagyhatták, hogy a nézettség nagy részét generáló szépfiú, antiszociális különcködő, meleg srác, csodabogár, közgyűlöletnek örvendő politikus-palánta és folyamatos feszültséget generáló modell elhagyja a házat, így a sok előre kitalált csavar közül bedobták a legmélyebbre eldugottat annak már-már irracionális brutalitásával: a valódi jelöltek helyett azokat az (unalmasabb) lakókat csapták a vágódeszkára, akiket nem jelöltek a társaik, majd közülük négyen fognak távozni ma este, a helyükre pedig új lakók érkeznek, s persze minderről mit sem sejtenek. Na bumm.

A nézők szerint ez egy olcsó és átlátszó húzás a nagy karakterek benntartására, amivel még csak nem is lenne gond, ugyanis szerkesztőként az az érdekem, hogy olyan szereplők maradjanak a műsoromban, akikért napról-napra odakapcsolnak a nézők. Élhetek a vágás varázsával és más szakmai trükkel, ami nem túl szembetűnő, mégis effektív. Na de nem ennyire egyértelműen manipulatív, mint ez! Az a baj, hogy a stáb minden racionális magyarázat nélkül jelölt kiesésre olyan lakókat, akik még csak nem is sértettek szabályt, s egyetlen hatályban lévő exkluzív szabály sem élt a héten, ami a potenciális kiesésüket eredményezhette volna, ezért könnyen ráfoghatjuk az egészre, hogy manipuláció történik. Túlságosan egyértelmű, hogy azért nem jelentették be a csavar érkezését (amit mindig be szoktak), mert megvárták, hogy kik lesznek jelölve, s hogy vajon köztük lesz-e Jade, a legmeghatározóbb egyéniség az összes közül.

Tavaly már eleve sok kritika érte a műsort, miszerint direkt megnyerették Helen Wooddal az egészet, s ez a csavar sem tesz egyetlen szívességet sem a műsornak. Most joggal kérdezi mindenki, hogy ezután mégis mit vegyen komolyan a Big Brother-ben. A nézők még csak most kezdtek belemelegedni a játékba, erre lecserélik a lakókat... Abszolút időszerűtlen ennyire megbontani a ház dinamikáját, az ilyesfajta csavarokkal a műsor első tizenegy évadát sugárzó Channel 4-on is mindig bevárták a félidőt, abszolút helyesen. Persze idén mindent ráfoghatunk a Timebomb-témára, de ez még ahhoz is túl ésszerűtlen.

Most tehát az van, hogy a nézők azt látják, hogy a stáb könnyen meg tudja kerülni őket, ez pedig rohadt veszélyes dolog. Remélem, hogy nem fogják ilyen pofátlanul irracionálisan folytatni a nézők megtévesztését a csatornánál, mert ez akár a műsor végét is jelentheti. Hitelesség mindenek felett, ugye.

Na de ha már így történt, akkor hajrá Danny és Sarah!