Lábfetisiszta Ádám keresi az őt feláldozó Évát

Nincs még egy olyan magyar tévé, amelyiknek ennyire jól állna a reality műfaja, mint a Viasat3-nak. Amíg a TV2 és az RTL Klub azzal van elfoglalva, hogy egymásra licitáljon a celebes és irritáló kölyök-tehetségkutatókkal, addig a Viasat3 kísérletezik, itthon még nem látott teljesen új formátumokat hoz be. Voltak már gyengébb (Topmodell, Megruházlak) és erősebb (Éden Hotel, Négy esküvő) műsoraik is, de a lényeg, hogy mindig újdonságról beszélünk. Ha egyszer megvennék az Expediton Robinson-t (amit a Viasat3-at is tulajdonló Modern Times Group csatornái vetítenek Skandináviában), akkor valószínűleg már álmatlan éjszakáim is lennének, hogy nem dolgozhatok rajta.

Legújabb műsoruk a holland eredeti alapján az Ádám keresi Évát heti társkereső reality, amiben nők és férfiak töltenek el egymással napokat meztelenül egy szigeten. Persze, a meztelenséget, a társkeresést, s hogy mindez egy trópusi helyszínen történjen, nem a műsor találta ki, viszont így ötvözni eddig csak neki sikerült. A szereplők még az óceánon levetkőznek, hogy aztán meztelenül ússzanak ki a partra és találkozzanak egymással a pálmafák alatt, ahol a Szerelem szigetén gyertyafény és kényelmes ágy, a Csábítók szigetén pedig fából összetákolt kondigép és több kiló csirkemell várja őket. Pont úgy, ahogy a "teremtés" napján.

A műsor első játékosai az eleinte értelmesnek, aztán tökéletesen üresfejűnek bizonyult Anett, a vihogásáról már kilométerekről felismerhető Petra, a náluk valamivel érettebb Kloé és a későbbi választottjából ítélve csak egyéjszakás kalandot kereső Józsi (művésznevén Josie) voltak. A később érkező csábítók között a lábfetisiszta Sándor tökéletesen betöltötte a negyvenéves szűz szerepét, ami biztosan manifesztálódott volna nevetségesen kellemetlen szituációkban, ha Kloé ki nem tolja a játékból. Tipikus magyar reality-betegség, hogy a szereplők többsége általában egyáltalán nem vagy csak annyi idő után képes feloldódni és lerázni magáról a megszeppentséget, amennyi idő alatt én már rég elpártolok a műsortól. Az első fogatból itt is voltak ilyenek, de Kloé, s később a srácok megmentették a castingot. Például nekik és persze Sándornak köszönhető az egyik legszürreálisabb jelenetet, amit valaha is láttam magyar tévében: talán a kókusztejbe kevert kokó, talán a hőguta miatt kitalálták, hogy törzsi ihletésű disznóáldozást játszanak. Természetesen Sándor volt a feláldozott disznó, akit a többiek kifektettek és húztak, miközben az egyik új srác hóhért játszott, a másik pedig Sándor felett egy Kis Grófo-féle szerelmes nótát húzott el.

A narrátort lecserélném, a meztelen főzőcskézéstől pedig még mindig rosszul vagyok (sose ment), de a műsor érdekes. Nem a meztelenség játssza a főszerepet, szóval nem prolipornó, így már csak a szerkesztésen és a castingon múlik, hogy betud-e majd állni az Éden Hotel mellé.

Ádám keresi Évát - Minden hétfőn 22:00-kor a Viasat3 műsorán!