Szétbarmolták a lakók a Big Brother új formátumát

Alig kezdődött el az angol Big Brother új évada, a produkció máris akkora szarban van, hogy az új formátum, amivel egészében meg akarták változtatni a műsort, teljesen elvesztette az értelmét. Az új formátum lényege ugye az volt, hogy két házban élnek szereplők: az egyikben a valódi lakók, a másikban pedig a Többiek, akiknek az a feladatuk, hogy különböző módszerekkel kitúrják a valódi lakókat és átvegyék a helyüket. Mindez titokban történt, a valódi lakók nem tudhattak a Többiek létezéséről, legalábbis egészen idáig.

Tegnap a Többiek kiszavazhattak két valódi lakót, a választásuk pedig Alexre és Jacksonra, a két legnépszerűbb lakóra esett. Ők beköltöztek a Többiekhez, a Többiek közül pedig két embert beszavaztak a nézők a valódi lakók közé. Andrew és Ryan azzal a megbízatással került be a házba, hogy tartsák titokban kilétüket és viselkedjenek úgy, mintha teljesen új játékosok lennének és nem látták eddig a műsort. Ehhez képest az első dolguk az volt, hogy bejelentsék, ők bizony figyeltek mindenkit és álszent kígyóknak tartják az egész bagázst. Persze, ez good television, káosz és zűrzavar, csak éppen nem ez volt a feladatuk. Abszolút kiadták magukat és a formátum legnagyobb csavarját.

Mindennek tetejébe négy lakó (Marco, Chelsea és az ikrek) eldöntötte, hogy nem bírja tovább a negativitást és elhagyja a házat. Feltörték a vészkijáratot és egyenesen a camera cross-ba futottak, ami a kamerákkal teli sötét folyosó a tükörablakokon túl. Ez a folyosó köti össze a Többiek házát a valódi lakók házával, így nem nehéz kitalálni, milyen felfedezést tettek a kiszabadult játékosok, amikor a folyosón rohangáltak. Marco és az ikrek kopogtattak a másik ház ablakán és ordítoztak Alex-nek és Jacksonnak, akikről azt kellett volna hinniük, hogy a nézők kiszavazták őket.

Ha mindez még nem lett volna egy hatalmas epic fail, végül maga a stáb adta meg a műsornak a halálos döfést: visszaengedte a kiszabadult lakókat a házba, miután azok meggondolták magukat és nem akartak kiszállni a műsorból. Ez mégis mekkora bullshit? Otthagy a vőlegényem az oltárnál, mert meggondolja magát, majd öt perc múlva csak visszatér és összeházasodom vele? Fizet a vevő és látom, hogy zsebre vágott négy rágógumit, de nem szólok, hadd lopja el, így anyagi kárt okozva nekem? Mégis mit gondolt a stáb, amikor visszaengedte azokat a szerencsétleneket? Marco első dolga az volt, hogy elárulja a többieknek a Többieket. Ezzel a rohadtul ostoba döntéssel a stáb gyakorlatilag veszni hagyta a formátumot, a Többieket és nézők százezreit, akik még kitartottak a cirkusz mellett annak ellenére, hogy a napokban már így is számos, a műsort hiteltelenítő botrány látott napvilágot a ház legfrissebb "szerelmeseinek" korábbi ismertségétől kezdve Andrew rasszizmusáig.

Hogy ezek után mégis milyen damage controlt lehet eszközölni, fogalmam sincs, mert hát odalett a csavar, amivel alapjaiban megváltoztatták volna a Big Brother játékát. A Channel 5 azután, hogy 2014-ben minden idők egyik legizgalmasabb szériáját rakta össze, az utóbbi két évben sorozatban hozta a rosszabbnál rosszabb szerkesztői döntéseket, aminek köszönhetően a Big Brother-ház wannabe celebektől és gazdag, elfuserált kölyköktől lett hangos, a sokszor teljesen manipulatív, élvezhetetlen csavarok és a sekélyes kiszavazások pedig egyszerűen méltatlanok a műsorhoz. Ez a nézettségen is meglátszik, az idei évad már csak 1,5 millió nézővel debütált, ami az eddigi legrosszabb. Ez történik, amikor a szerkesztők a saját kis befolyásos köreikből toboroznak abszolút érdektelen embereket és feltételezik, hogy ha már több ezer Instagram-követőjük van, akkor biztosan szórakoztatóak lesznek. Hány évad kell még, hogy rájöjjenek, hogy kurvára nem így van és rosszul szűrnek?

Channel 4, hiányzol!