Magyarország az első elődöntőben lép fel

eschungary.png

Az Eurovíziós Dalfesztiválok elődöntőinek szereplőit minden januárban sorsolással döntik el, s ez most sem történt másképp. A bécsi városházából élőben közvetítették a sorsolást, melyen Magyarországot az első elődöntő második felébe húzták ki (hiszen nemcsak arról szól az egész, hogy melyik elődöntőben szerepelnek majd az országok, hanem arról is, hogy az elődöntők első vagy második felében).

Mivel az Egyesült Királyság, Spanyolország, Franciaország, Olaszország és Németország az Eurovíziós Dalfesztivált rendező Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének legnagyobb anyagi támogatói, a döntős helyük már adott volt, plusz hozzájuk társul az ilyenkor szintén automatikusan kvalifikáló rendező ország, ezúttal Ausztria is. A sorsolás viszont őket is érintette, hiszen nekik is szavazniuk kell majd az elődöntőkben. A mi elődöntőben a spanyolok, az osztrákok és a franciák adják majd le a voksukat.

escallocation.png

Az első elődöntőben az Eurovíziós nagyágyú Görögországgal, Romániával és Oroszországgal, az általában szintén továbbjutó Moldovával, Örményországgal, Szerbiával és Dániával, valamint az újonnan brillírozó Hollandiával is meg kell majd küzdenünk. Az első elődöntőben tizenhat, a másodikban pedig tizenhét produkció kapott helyet. A pontos rajtszámokat a dalfesztivál készítői határozzák majd meg egy későbbi időpontban.