Elindult a Big Brother 2015 UK 15 lakóval az idő csapdájában

bb2015logo.png

Május 12-én elindult az angol Big Brother, a világ "bentlakásos", klasszikus reality-jeinek mintapéldánya, immáron a tizenhatodik évaddal. A trendhatározó brit verziót már 2005 óta követem, a jó castingnak köszönhetően pedig ez idén sem lesz másképp.

A tizenhatodik széria Timebomb alcímmel fut, a formátum pedig az idővel játszik, ami barát és ellenség is lehet. A lakókra váratlan pillanatokban zúdítanak meglepetés-csavarokat, amelyek kimenetele csak attól függ, hogy ki mennyire bánik jól az idejével, s másodpercek alatt milyen döntést tud hozni. A jó döntések mellett nyilvánvalóan lesznek rosszak is, amik növelik a feszültséget és konfliktusokat szülnek, de persze erre megy ki az egész. A beköltöző show-n például a műsor történelmében először egy lakó (egy végtelenül irritáló lakó) ahogy beköltözött, már ki is lett szavazva, míg két nappal rá valakinek szemtől-szembe kellett kiszavazásra jelölnie két lakótársát. S ha mindez nem lenne elég csavar három nap alatt, egy fiatal srácnak harminc másodperc állt a rendelkezésére, hogy eldöntse, viszi-e a luxusautót és lenullázza a főnyeremény összegét vagy tovább játszik érte (ami a műsor történelmének legnagyobb összege, azaz 150 ezer font).

Az angol szériák erőssége a dinamikus műsorszerkesztés és a váratlan fordulatok mellett mindig is a casting volt, íme a tizenöt lakó:

bb1.png

  • Adjoa (22, Manchester) - Egy díva, egy hercegnő, ő csapkodja a legerősebben az állóvizet. Számos konfliktus központja, egyben hívő keresztény is, na meg állandóan a punciról beszél. Bocsáss meg neki, Atyám.
  • Aaron (24, Northampton) - Flambojáns Calvin Klein-modell, aki mindig megtalálja a módját, hogy megnehezteljen valakire. Amikor bedurran, akkor bemutatja a hisztizés magasiskoláját: lóerőkkel duzzog, sír és igyekszik a lehető legtöbb figyelmet (és kamerát) magára terelni. Reméli, hogy megtalálja élete pasiját a házban, s már ki is szemelt valakit, aki egyelőre semmit sem tervez vele.
  • Jade (24, Dublin) - Egyértelműen azzal keltette fel a lakók érdeklődését, hogy nem hisz a monogámiában, egyszerre több partnerrel tolja. Egy szabad lelkű és szabad gondolkodó fehérnemű-modell, akin rohadt jót lehetett röhögni, amikor pánikrohamot kapott a lufiktól. És hát ő is mond nagyokat.

bb2.png

  • Cristian (20, London) - Rapper akar lenni, de orvosnak tanul. Inkább a Celebrity Big Brother-be szeretett volna menni, mert egyszer dugott egy szappanopera-sztárral. Tele van önbizonytalansággal, amit arrogáns pózerkedéssel igyekszik leplezni.
  • Sarah (24, Manchester) - Bitch diva, jégkirálynő, nem csapatjátékos, egy igazi picsa, bár egyáltalán nem hülye, sőt. Talán ő az egyik legintelligensebb lakó.
  • Danny (29, Margate) - Egyik legjobb barátja a Geordie Shore-ban szerepel, bár ehhez képest ő maga nem is annyira szörnyű. Mindenkivel ki akar jönni, egy igazi bro' és szívesen flörtöl Sarah-val.

bb3.png

  • Amy és Sally (27, Manchester) - Az ikrek 500 fontot költenek szépségápolásra havonta, de korántsem akkora cicababák a házban, ahogyan azt a kisfilmjükben előadták. Egyelőre. Amy tíz perccel hamarabb született, ezért ő a főnök, még Sally szerint is.
  • Kieran (30, Birmingham) - Eladta az éttermét, csak hogy megvethesse lábát a szórakoztatóiparban, aztán kapott egy saját műsort egy helyi rádiócsatornán. A hangja olyan, mint egy nyúzott struccé, a humora pedig gyenge, mint Kendall Jenner olvasási készsége, de még jó szarkeverő lesz ő, ez már most látszik.
  • Harriet (22, London) - A nép leánya. Felszolgálóként dolgozik, kemény élete volt, szorgos és dolgos, a többiekkel pedig nem igazán tud azonosulni, hiszen ők "sikeresek", ő meg nem... már ha sikernek mondhatjuk azt, hogy Amy egyszer egy sportolóval kavart, azt mégsem lett futballistafeleség.
  • Nick (19, Hertford) - Még csak öt perce volt rajta a köpeny a McDonald's-ban, amikor levette magáról és kilépett, mondván ah fuck it I'm better than this. Kisfilmjében hihetetlenül ellenszenves karakterként írta le magát, aki lusta és szarik mindenkire, a házban viszont mindennek az ellenkezőjét bizonyította be. Persze még nem vetkőzte le az antiszociális énjét, de remélem, ez így is marad, jól áll neki.

bb4.png

  • Eileen (51, London) - Fura és creepy karakter, vámpírfilmek rendezőnője és sztárja. Abszolút nem találja a közös hangot a többiekkel, ami nem is csoda, ha az embert 51 évesen egy fiatalokkal teli házba dugják. Szociális szabotálás.
  • Jack (23, Plymouth) - Mindig van egy lakó, akit elkezdenek isteníteni a nézők, mintha egy tisztalelkű szent lenne, s ez a szerep idén Jacknek jutott, ám remélem, hogy hamar belebukik. Nem hiszek a mesékben.  Veri a mellét, hogy nem akar barátnőt, nincs rá ideje, de hát mindannyian tudjuk, mi az igazság. A barátai Pitefejnek becézik... csak nehogy megtudja ezt Jim Levenstein.
  • Joel (19, Cardiff) - Konzervatív, érdekli a politika és egy nap Nagy-Britannia miniszterelnöke szeretne lenni. Nem csoda, hogy Aaron jó partinak találja (mert hát neki csapja a szelet, ugye). Nem sok vizet zavar és unalmas, mint egy egyetemi előadás.
  • Chloe (25, Doncaster) - Ahhoz képest, hogy mekkora tenyeres-talpas, közönséges white trash-nek mutatta magát a beköltözésen, egy egészen visszafogott és prűd csaj, aki folyamatosan meg akar felelni a családjának. Egyelőre ő a legszürkébb karakter, nem sok munka akad vele a vágószobában.

Big Brother 2015 UK - Mindennap 22:00-kor a Channel 5 műsorán!