Farrah Abrahamtől és Jenna Jamesontól hangos a Big Brother-ház

cbb1.jpg

Az angol Celebrity Big Brother 16. szériája ugyanis "UK vs. USA" alcímmel fut, ami azt jelenti, hogy az angol celebek éppen ezekben a napokban őrülnek meg a hangos amerikai kollégáktól, így lakók két külön csoportja balhézik egymással, ami nagyon szórakoztató.

cbb2.jpg

Farrah Abraham az egyik legbotrányosabb karakter, akit a legtöbben a Teen Mom című reality-ből, illetve a James Deen pornószínésszel készített házi műremekből ismerhetnek a nézők. Tipikus trash-alak: legütősebb érve a középső ujja, minden mondatában elküldi aktuális vitapartnerét a picsába, nagyon hangos és nagyon hülye. Ennek megfelelően mindig a ház értelmesebbik felével áll hadban, de nem egyedül, hiszen mindig kisegítik egymást Jenna Jamesonnal. A 41 éves nyugdíjazott pornószínésznő viszont nem azt az olcsó karaktert hozza, mint házon belüli barátnője vagy amit karrierjéből kiindulva sokan vártak volna, hanem egyenesen a ház egyik vezéregyénisége. Amit mond, annak értelme is van, egy tipikusan tökös csaj.

cbb3.jpg

A drámát egyértelműen az amerikaiak szolgáltatják, akiknél a hangoskodás és a szókimondóság tényleg valami szociokulturális dolog lehet. Austin Armacost (aki hírnevét annak köszönheti, hogy Marc Jacobs kitartottja volt egy ideig) például már Farrah pofájába ordította, hogy 16 évesen teherbe esni inkább lúzerség volt, mintsem királyság, s hogy egész Amerika utálja, majd részegen lenyíratta a haját egy nullás géppel, így vállalva szolidaritást a brit Gail Porterrel, akinek egy betegség folytán az összes haja kihullott. Austint kb. minden lakótársa támadja az angol James Hill-hez fűződő kapcsolata miatt, vagyis mindenki azt hiszi, hogy Austin "becsúsztatja" majd neki egy váratlan pillanatban, mivel egy ágyban aludnak ugye. Óvoda.

cbb4.jpg

Aztán itt van nekünk Janice Dickinson is, aki végigturnézott már minden valóságshow-t a világon, de a legtöbben az America's Next Top Model első négy évadából ismerhetik. Janice-t mindig is egy kemény és nagyszájú nőnek tartottam, de ezúttal abszolút nem ezt a karaktert hozza. Annyi még ugyan megmaradt benne, hogy "A Világ Legelső Szupermodellje"-titulusából adódóan jogot érezzen a díváskodásra és a szabályok leszarására, viszont a Big Brother-házban mindezt megtorpanva teszi: úgy viselkedik, mintha legalább egy évig halott lett volna, s csak most kelt életre, hogy két lábon járó Fear The Walking Dead-poszterként zargassa az embereket. Állandóan szipog, nyűglődik és szenved, de a figyelmet néha sikeresen magára tudja vonni, például így, amikor megcsípte egy darázs:

Az ismertebb amerikai nevek között szerepel még Daniel Baldvin, Fatman Scoop és Tila Tequila is, bár utóbbit egy nap múlva kidobták nácizmus vádjai miatt. Az angol csapat a rém unalmas Bobby Dravo komikusból, a nála még unalmasabb Chris Ellison színészből, a sármos The Apprentice-győztes James Hillből, az Atomic Kitten egy tagjából, Natasha Hamiltonból, a szappanopera-színész Sherrie Hewsonból és az X Factor szerelmespárjából, Stevi Ritchie-ből és Chloe-Jasmine-ből áll.

Celebrity Big Brother - 16. évad - Mindennap a Channel 5 műsorán!