Két új műsorral erősít a The Real Housewives-franchise

rhop.jpg

Öt év után új háziasszonyok érkeznek a Bravo-hoz: a csatorna egyszerre két új The Real Housewives-szériát is bejelentett a napokban: január 17-én indul a The Real Housewives of Potomac (a képen), majd azt követően - vélhetően az őszi szezonban - bemutatják a The Real Housewives of Dallas-t is.

A The Real Housewives of Potomac elvileg az ugyancsak afro-amerikai nőkkel forgó atlantai verzió classy-bb verziója lesz. 2013-ban a CNNMoney.com a marylandi Potomac-ot megválasztotta az USA leggazdagabb környékének, ami a Forbes top 10 legiskolázottabb kisvárosának listáján is szerepel. Potomac csak néhány kilométerre fekszik Washington D.C.-től, ahol szintén járt már a franchise, de csak egyetlen évadot tudtak kicsikarni a fővárosból, hiszen szépen megbukott. Andy Cohen, a franchise atyja, nyilvánvalóan nem volt kész elengedni a térséget, így képernyőre hívta újra, csak új szereplőkkel és új névvel. Cohen elmondta, hogy Potomac merőben más lesz, mint a többi széria.

Ami a The Real Housewives of Dallas-t illeti, még nem sokat tudni róla. Az biztos, hogy Texas egy egészen más világ, mint az USA többi része: az amerikai sztereotípiák melegágyának számító patrióta és büszke állam, ahol a nagyvárosi glamúr átmegy vidékies hivalkodásba, remélhetőleg új színt visz majd a franchise-ba, mert jelenleg Atlantán kívül egyik szériát sem érdemes nézni.

Az első részt mindkét műsornál bevállalom majd. Potomac csak akkor lehet sikeres, ha alternatívát nyújt Atlanta mellett, hiszen mindkettő afro-amerikai reality, tehát egy kategória (és megítélés) alá esnek majd: a kérdés, hogy Cohen az "angry black woman"-sztereotípiából akar-e itt is profitálni, mert ha igen, akkor Potomac több mint felesleges. Dallas-hoz fogható délies széria viszont még nincs a képernyőn.

Atlantán kívül, ami 2 és 4 millió nézőt hoz teljes lakosságban, minden más széria 1-3 milliós nézettséggel megy. Egyértelmű csökkenés egyik esetében sem figyelhető meg, ahol pedig lefelé tendált a mutató (D.C., Miami), azokat már rég elkaszálták. Ha Potomac és Dallas nézettsége is beáll majd 1-2 millió közé, akkor a Bravo-nak már nyert ügye lesz. Orange County, New York, Atlanta, New Jersey, Washington D.C., Beverly Hills és Miami után Potomac lesz a nyolcadik, Dallas pedig a kilencedik asszonyreality. Na de mikor jön már Alaszka?

The Real Housewives of Potomac - 2016. január 17-én a Bravo műsorán!