Az Okos, az Erős és a Szép - Elindult a Survivor 32. évada

survivor4.png

Második epizódjánál tart a Survivor: Kaoh Rong, amiben a játék három legfőbb (vagyis annak tartott) személyiségjegye alapján válogatták össze a csapatokat. A Brain-törzs az intelligenciát és a mentális rátermettséget, a Brawn-törzs az atlétikai felsőbbrendűséget és a fizikai erőt, a Beauty-törzs pedig a szépséget és a vonzerőt hivatott képviselni. Az ősi kínai legenda szerint ha valaki birtokolja mindhárom tulajdonságot, akkor elviheti az egymillió dolláros főnyereményt az "utolsó túlélő" titulussal együtt. Ezt a csapatfelosztást először a 28. évadban alkalmazták, akkor egy Erős ember nyert.

survivor5.png

Ezúttal az Erősek állnak vesztésre, hiszen mindkét védettségi játékot elbukták és máris négyen vannak. Ez nagyon jót tesz a műsornak, mert senki sem gondolta volna, hogy a pusztán fizikai megmérettetéseken alapuló feladatokon éppen azok maradnak alul, akiknek kitalálták őket. Ezeken a feladatokon korábban az Okosak buktak el sorozatban, így az erőemberek esetlenségénél nem is tudok jobb végkimenetelt elképzelni. A lúzer-szerepet viszont tényleg nagyon rosszul viselik, hiszen képesek voltak kiszavazni Darnellt, az életerős fiatal srácot, csak azért, mert a védettségi játékon leesett róla a búvárszemüveg, ami hozzájárult a játék elvesztéséhez. Az ilyen malőröket általában megbocsátja a törzs, ha nem egy komplett balfékről van szó (Darnell pedig tényleg nem volt az), de ez esetben inkább megváltak tőle. Ebből is látszik, hogy minden kártyájukat az izmaikra helyezték, ők az erejükből akarnak (vagy inkább csak tudnak) túlélni.

Náluk és a Szépek csapatában is felmerült egy női szövetség lehetősége, amitől olyan gyorsan elkezdtem forgatni a szemeimet, mintha csak Russell Hantz unokaöccsének skizobaromságát kellett volna újraélnem. Ez ugyanis már a 32. évad és még mindig ott tartanak az emberek, hogy let's form an all male/female alliance? Lehet valaki ennél kiszámíthatóbb? Annyira unalmas, amikor néhányan (vagy mindenki... One World, bárcsak ne történtél volna meg soha) a nemek harcává teszik ezt az egészet.

survivor6.png

A casting jó, de tipikus, a CBS más reality-kben sem szeret az alapkarakterektől megválni. Ezúttal is megkaptuk a déli államok sármos cowboy-át, a bolond ötvenest, a tetkós-szakállas badass-t, az NBA-játékost, a buta szőkét, az önbizalomhiányban szenvedő sírós kislányt és a morcos öregurat. Gyakorlatilag mindenki ráhúzható egy már korábban is többször látott karakterre, de hát már a 32. évadot tapossuk és a formátum még mindig működik (jaja, az idol megtalálásának megnehezítése jó újítás, bár lenne építő kritikám), így azt hiszem, jó ez így. A 40. évadig simán kihúzza a műsor.

Survivor: Kaoh Rong - Minden szerdán a CBS műsorán!

Címkék: cbs reality survivor